Voluntaris amb cor

| Tema:

5è any de col·laboració amb l'Hospital Sant Joan de Déu

Taxistes Voluntaris
Associació de Taxistes Voluntaris amb l'equip mèdic de l'Hospital Sant Joan de Déu


El 26 de març, l'Associació de Taxistes Voluntaris va lliurar a l'Hospital Sant Joan de Déu els diners recaptats amb la venda dels calendaris solidaris que preparen anualment. Aquesta és la cinquena vegada que l'Associació col·labora amb el centre sanitari infantil.

Durant l'acte, l'equip mèdic va agrair la nova aportació del grup de taxistes que, com va explicar Àngel Turrillo, —impulsor de la iniciativa des de l'any 2014—, es destinarà en un 50% a la investigació per a la rehabilitació neuro-oncològica i, l'altra 50%, a la investigació de malalties rares.

El doctor Jaume Pérez Payarols, director d'innovació i d'investigació de l'Hospital Sant Joan de Déu, va destacar el paper que els taxistes estan portant a terme com a voluntaris per al trasllat dels nens malats a l'Hospital durant el seu dia de festa, però va subratllar especialment que també s'han convertit en investigadors de l'Hospital ja que les seves aportacions econòmiques es destinen a projectes d'investigació mèdica rellevants. "Per a nosaltres", va manifestar, "els investigadors de l'Hospital són aquelles persones que ens ajuden a crear coneixement". El doctor Pérez Payarols va explicar que en un determinat moment des de l'hospital infantil es va impulsar el projecte d'investigació Rare Commons, amb l'ajuda de les noves tecnologies, amb l'objectiu de crear sinergies i agrupar gent de tot el món amb familiars que patien malalties rares i, d'aquesta manera, fer pressió sobre el món farmacèutic per a la recerca de tractaments per als malalts. "Sense la col·laboració dels voluntaris i dels investigadors com vosaltres", va emfatitzar, "no es podria fer investigació i aquests malalts avui no tindrien tractament". "L'Hospital està profundament agraït per la tasca increïble que esteu realitzant", va finalitzar.

La psicòloga del centre va fer un balanç del destí de les aportacions que els taxistes voluntaris van lliurar els darrers anys. En aquest sentit, va explicar que es va adquirir un programa informàtic científicament avalat per tal que els nens i les nenes malaltes puguin treballar, diàriament i des de casa. la lectura ja que l'aprenentatge es ressent quan hi ha el diagnòstic d'un tumor cerebral precoç. Amb les aportacions dels voluntaris, l'hospital  també va adquirir jocs per treballar la memòria i l'atenció dels nens malalts i, paral·lelament, es va crear un grup d'habilitats socials perquè els pacients infantils es troben sovint amb dificultats per a relacionar-se.

Durant aquest mateix acte, altre grup de taxistes en representació d'Elite Taxi Social va lliurar a l'Hospital altres aportacions econòmiques procedents de la venda de polseres solidàries i de les propines que els usuaris del taxi van donar de forma voluntària als taxistes d'aquesta organització que, durant les darreres jornades de vaga del sector, es van encarregar dels serveis socials als ciutadans que necessitaven desplaçar-se als centres sanitaris. La taxista, Luz González, va subratllar que, amb aquesta acció, volen revertir en la societat el que el sector va rebre durant aquells dies ja que el taxi també està al servei de la societat. Va explicar que els socis d'Elite Social van decidir destinar el 50% dels diners recaptats a l'Hospital Sant Joan de Déu de la mà del projecte d'Àngel Turrillo, i l'altre 50% a la Fundació Anna Bella d'ajuda a les dones maltractades i a la Fundació d'Enriqueta Vilavecchia impulsora dels pisos tutelats.

D'altra banda, l'Associació de la Comissió de Festes del carrer de Ribes de la dreta de l'Eixample també va voler lliurar a l'Hospital Sant Joan de Déu una part dels diners recaptats durant les festes organitzades per aquesta associació, sensibilitzada per l'activitat que des de fa anys porten a terme els Taxistes Voluntaris i especialment un dels seus socis: el taxista, Segimon Serra.

Finalment, l'Associació Taxistes Voluntaris va lliurar un petit taxi elèctric, amb els colors groc i negre, a benefici dels pacients de l'hospital. La primera nena que va estrenar el petit taxi va ser l'Emma, una pacient que el 26 de març rebia l'alta mèdica després de dos anys de tractament. La mare d'Emma es va mostrar molt agraïda per l'ajuda que la família va rebre dels taxistes durant aquest dos anys: "No tinc més que paraules d'agraïment a tots els taxistes voluntaris", va manifestar.  "Aquest servei de taxi que ens faciliten de forma voluntària i gratuïta", va dir emocionada, "és un servei fet amb cor i puc dir que avui tots els Taxistes Voluntaris de Sant Joan de Déu són la meva família".