97a edició Volta ciclista a Catalunya - 7a etapa

| Tema: Ciutat

Diumenge 26, afectacions de trànsit des de primeres hores del matí

Logos

Amb motiu de la 97a Volta Ciclista a Catalunya (7a etapa), el diumenge 26 de març, hi haurà importants afectacions de trànsit, que des de les 07.00 h del matí. 

Preneu-ne nota!

Itineraris per Barcelona

Sortida neutralitzada:
Av. Reina Maria Cristina – pl. Espanya – Creu Coberta – Sants – Riera Blanca – Travessera de les Corts - c. Collblanc – terme municipal de l'Hospitalet de Llobregat.

Tornada/entrada a Barcelona (Itinerari en línia):
Procedents de l'Hospitalet per la C-31 - Gran Via Corts Catalanes – pl. Cerdà (pas inferior) – Gran Via Corts Catalanes (calçada central costat mar) – accés al lateral mar de Gran Via Corts Catalanes entre Sant Germà i Mèxic – Gran Via Corts Catalanes (calçada lateral mar) – pl. Espanya, costat Llobregat / mar – av. Reina Maria Cristina – av. Rius i Taulet - inici circuit.

Circuit pel Parc de Montjuïc (8 voltes): Av. Rius i Taulet – c. Guàrdia Urbana – pg. Santa Madrona – av. de l'Estadi – c. Vivers – c. Tres Pins – Doctor Font i Quer – Can Valero (m) – pg. del Migdia (m) – pg. Olímpic – av. de l'Estadi – pl. Sant Jordi – av. Francesc Ferrer Guàrdia – av. Rius i Taulet.
(*) En cas de condicions meteorològiques molt adverses, l'organització podria decidir retallar el recorregut i ometre el pas per aquestes vies.

Circulació
Zona de sortida i zona de meta

A les 07.00 hores de diumenge, es tallarà al trànsit l'av. Rius i Taulet, entre av. Reina Maria Cristina i el c. Guàrdia Urbana.
A les 08.00 hores, es procedirà a tallar l'av. Reina Maria Cristina i l'av. Francesc Ferrer i Guàrdia entre c. Mèxic i l'av. Reina Maria Cristina.
Una vegada completades les 8 voltes al circuït i finalitzat el desmuntatge de les instal·lacions s'obrirà el trànsit (sobre les 17.00 hores).

Sortida neutralitzada
A Creu Coberta i c. Sants, des de les 10.15. hores, o abans si es considera necessari, es prendran les següents mesures:

  • Es tallarà l'accés de vehicles a l'altura de pl. Espanya i de l'av. Madrid.
  • A les sortides dels carrers transversals, únicament es permetrà la circulació en sentit Llobregat.
  • El trànsit residual ascendent i descendent, així com el procedent de Consell de Cent, es desviarà per Moianès.
  • En cas necessari, el trànsit residual ascendent i descendent també es desviarà per la Rambla Brasil.
  • El trànsit del pg. Sant Antoni es desviarà per Galileu.

Moments abans de produir-se la sortida, s'efectuarà el tall puntual de tots ells carrers tranversals al recorregut, així com dels costats Llobregat i mar de pl. Espanya, entre l'av. Reina Maria Cristina i el c. Creu Coberta.
En quant es doni la sortida, es tallarà el sentit descendent del c. Collblanc i desviarà el trànsit residual per Riera Blanca descendent.
Tanmateix, a travessera de Les Corts es desviarà el trànsit cap a Arístides Maillol.

Seqüencialment per darrera de la cursa, i únicament després del pas dels motoristes de Guàrdia Urbana amb bandera verda, es procedirà al restabliment del trànsit en cadascun dels punts.

Tancament del circuit pel Parc de Montjuïc
A les 11.45 hores, o abans si es considera necessari, es procedirà al tall total i l'aïllament al trànsit del circuït.

Gran Via CC, de sortida túnel pl. Cerdà a entrada túnel pl. Espanya
Es dividirà la calçada abans de les 12.00 hores.
Fins al pas de les primeres banderes grogues, es deixarà lliure per a la circulació de vehicles el costat muntanya de la calçada central. 
Quan es produeixi aquest pas, es tallarà al trànsit el costat muntanya de la calçada central, desviant tota la circulació de sortida ciutat per la calçada lateral muntanya i/o per ctra. de la Bordeta, fins al pas de la cursa, excepte els autobusos de línia regular que continuaran pel carril bus de la calçada central de la Gran Via CC.
També es tallaran l'accés al lateral mar de Gran Via CC a la pl. Cerdà, i totes les incorporacions d'ambdós laterals a la calçada central. El trànsit residual del lateral mar es desviarà pel c. Santa Dorotea.
La cursa s'incorporarà al lateral mar de Gran Via CC per la calçada d'incorporació del trànsit general (no la del bus - taxi) que hi ha entre Sant Germà i Mèxic, per tal d'accedir al parc de Montjuïc per la pl. Espanya.

Pl. Espanya
Es deixaran dos carrils per a circulació de vehicles (costat centre plaça) entre Gran Via de les Corts Catalanes (lateral mar) i l'av. Reina Maria Cristina.
La divisió de la calçada de pl. Espanya es durà a terme abans de les 12.00 hores.
Al pas dels primers motoristes amb banderes grogues es tallarà al trànsit el costat mar de la plaça, desviant tota la circulació per la Gran Via CC de sortida ciutat (calçada lateral muntanya i/o ctra. de la Bordeta), fins al pas de la cursa.