Afectacions de trànsit per la manifestació convocada per ANC-Òmnium per al dissabte 14 de juliol

| Tema: Ciutat

Punt d'inici Tarragona-Diputació

ANC i Òmnium
El dissabte 14 de juliol, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural organitzen conjuntament una manifestació a Barcelona, a les 19.00 h, que s'iniciarà al carrer de Tarragona amb carrer de la Diputació.

Els manifestants avançaran pel carrer de Tarragona, en sentit contrari a l'habitual, continuaran per l'avinguda de Josep Tarradellas. La marxa finalitzarà a l'alçada del carrer de Rosselló – carrer de Nicaragua (cantonada presó Model).

La capçalera de personalitats estarà situada al carrer de  Tarragona/carrer de València.

Tot i que la convocatòria de la manifestació és per a les 19.00 h, les afectacions de trànsit començaran molt abans. A més, en funció del nombre d'assistents les afectacions de trànsit a l'entorn de la zona poden ser importants:

Horaris dels talls de carrers:

09.00 i fins a les 24.00 h: Tall de trànsit del carrer de  Rosselló, entre carrer de Nicaragua i carrer d'Entença (es deixarà un carril útil de sortida cap al carrer d'Entença per als vehicles estacionats al lloc i als pàrquings veïnals)

16.30 hores i fins a les 24.00 h: Tall de trànsit del carrer de Nicaragua, de l'avinguda Roma a l'avinguda de Josep Tarradellas, excepte veïns que accedeixin als seus pàrquings.

17.00 hores: Muntatge carril segregat per sortida del Parc de Bombers.

18.00 hores: Inici de la concentració dels assistents. Tall de trànsit de Tarragona i l'avinguda de Josep Tarradellas (descendent) en funció de l'ocupació de calçada per part dels assistents

Altres afectacions a l'entorn

Carrer d'Aragó: es desviarà la circulació a l'alçada del carrer d'Entença i el trànsit residual pel carrer de  Vilamarí.

Carrer de Numància: es desviarà la circulació a l'alçada del carrer de Berlín.

Carrer de Berlin: no es permetrà l'accés cap a l'av. Josep Tarradellas (sentit descendent).

Pl. Països Catalans façana Estació Barcelona – Sants: es desviarà la circulació residual cap a pg. Sant Antoni – Viriato, en sentit contrari.

Carrer de la Diputació: es desviarà la circulació a la alçada del carrer d'Entença i el trànsit residual pel carrer de Vilamarí.

Av. Josep Tarradellas, entre Berlín i Numància: es restringirà la circulació.

Pg. Sant Antoni (sentit Besòs) / pl. Joan Peiró: es desviarà la circulació cap al carrer de Comtes de Bell-Lloc i passeig de Sant Antoni (sentit Llobregat).

20.30 hores: Finalització prevista de la manifestació i parlaments, i s'iniciarà el desmuntatge de les instal·lacions fins a les 24.00 h.


Afectacions a l'Estació de Sants:
  • Sortida taxi: afectada per costat mar Estació de Sants
  • Accés a Sants Estació per passeig de Sant Antoni (Sants). No es podrà accedir pel carrer de Numància
  • Sortida aparcament: afectat
  • Sortida Barceló – Sants: afectat
  • Estació autobusos: Viriat sortida per Bell-lloc o pg. Sant Antoni
Centre comercial Les Arenas:  la porta d'accés al pàrquing de Diputació estarà tancada.

Transport públic:
  • Estació de Sants: entrades i sortides limitades al costat Llobregat de l'Estació.
Prohibició d'estacionaments

Des de les 07.00 a les 22.00 hores del dissabte 14 de juliol, es prohibeix l'estacionament (motos incloses) en calçades, voreres i espais reservats a:
  • Av. Josep Tarradellas (ambdós costats), entre pl. Països Catalans i carrer de Còrsega.
  • Av. Josep Tarradellas (costat Besòs) – carrer de Nicaragua (xamfrà).
  • Carrer d'Aragó – carrer de Vilamarí (xamfrà Llobregat - mar). 
Habilitació zones estacionament autocars

L'organització preveu el desplaçament d'una quantitat elevada d'autocars que aniran arribant de forma esglaonada de diferents punts. Hores d'ara, es té coneixement que podrien desplaçar-se uns 200 autocars.
Llocs habilitats: carrer de València (carril Bus), carrer d'Entença a carrer de Balmes 80; carrer de Mallorca (carril bus), de carrer de Rocafort a Balmes 70.
Av. Diagonal (lateral mar, 1r. carril de marxa), de Gregorio Marañón a l'av. Sarrià 110.