Aprovació inicial perquè els taxis portin lector de targeta bancària de pagament

| Tema: Tecnologia

La mesura incidirà en la modernització i qualitat del servei

A partir de l'1 de gener de 2017, els lectors de pagament amb targeta bancària seran obligatoris en tots els taxis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquesta mesura ha estat aprovada avui inicialment pel Consell Metropolità de l'AMB i suposarà una modificació del Reglament Metropolità del Taxi. La modificació reglamentaria corresponent serà efectiva finalitzat el termini d'informació pública establert. 

L'Institut Metropolità del Taxi (IMET) adopta aquesta mesura pensant en la modernització i en la millora de la qualitat del servei de taxi, en universalitzar un servei a l'usuari que avui encara no està generalitzat en el col·lectiu del taxi, i també per incidir en la seguretat del treball diari del taxista, que podrà tenir menys diners en efectiu al seu vehicle. Així mateix, serà un element de seguretat per a l'usuari.

La incorporació d'aquest element de pagament agilitarà el servei en els punts de demanda intensiva de taxis com és l'aeroport del Prat-Barcelona, l'estació de Sants, la Fira o les estacions marítimes del Moll Adossat. Una gran part dels turistes i persones estrangeres que visiten la ciutat fan ús de la targeta bancària i, en el cas del taxi, ho fan en un percentatge molt alt en els recorreguts amb origen o destí a l'aeroport.

Mentre la mesura no entri en vigor, l'autorització per a l'aplicació de vehicles, siguin nous o de segona mà, a les llicències metropolitanes de taxi estarà condicionada a que s'hi incorpori el lector de pagament amb targeta bancària. Així mateix, aquesta condició serà obligatòria en la transmissió d'una llicència.