El Port incorpora un servei per a la gestió de les esplanades de creuers del Moll Adossat, que contempla les parades de taxi

| Tema: Ciutat

Operatiu des del 17 de maig

El Port de Barcelona ha licitat un servei per a la gestió de les esplanades de creuers del Moll Adossat, que contempla la gestió de les parades de taxi. Aquest servei es va inaugurar el 17 de maig passat i, inicialment, està tutelat per la Policia Portuària per tal que el personal nou conegui i es familiaritzi amb els detalls de funcionament de les terminals i del tipus de creuers que arriben a Barcelona.

Calendari de creuers 2016
El Port de Barcelona té previst que, durant la temporada 2016, 22 creuers atraquin en 29 dies en una terminal provisional (no estable) que es troba instal•lada al Sud de la Terminal D (TD). Aquests dies es marquen en el calendari (veure document adjunt) amb el color vermell i un requadre de color taronja. Així mateix, s'esperen al voltant de 27 creuers amb més de 15.000 passatgers (en vemell en el calendari) i més de 45 que en portaran entre 10.000 i 15.000 (color taronja en el calendari), entre d'altres arribades.

Buffer provisional a l'esplanada de la Terminal E
Fins al mes de juliol, el "buffer de taxis" habitual no es podrà fer servir ja que al seu voltant hi ha una colònia de gavines corses molt important. Es tracta d'una espècie protegida per la legislació, en perill d'extinció, i en procés de nidificació i reproducció. Per aquesta raó, de forma provisional, la Policia Portuària farà servir l'esplanada de la Terminal E com a buffer els dies que sigui necessari.