L'AMB respecta la interlocutòria del TSJC, però en discrepa del seu contingut

| Tema: Normativa

Defensa les competències metropolitanes i seguirà treballant per a la resolució del conflicte i la defensa del sector del taxi

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) respecta la interlocutòria emesa avui, divendres 27 de juliol, pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el Reglament metropolità dels serveis urbans de transport discrecional de viatgers que realitzen els vehicles de turisme de lloguer amb conductor (VTC), tot i que l'organisme metropolità deixa clar que no comparteix aquesta decisió del TSCJ. En aquest sentit, l'AMB defensa les competències metropolitanes en matèria de mobilitat urbana, transport públic urbà, de protecció del medi ambient, la salut i contra la contaminació atmosfèrica.

D'altra banda, l'AMB agraeix al Ministeri de Foment l'anunci que retiraria la petició de suspensió de les mesures cautelars i destaca la bona disposició de diàleg que ha mostrat, com es va posar de manifest durant la reunió tècnico-jurídica entre l'AMB i la Direcció General de Transport Terrestre  del  Ministeri de Foment del passat 25 de juliol i la decisió que dit Ministeri va prendre posteriorment i va comunicar ahir.

En aquest sentit, agraïm la voluntat que ha mostrat Foment per arribar a un acord i consens per resoldre la problemàtica derivada de tot aquest conflicte. L'AMB valora positivament la voluntat d'entesa que ha demostrat Foment i la seva proposta de mantenir oberta una línia de diàleg i coordinació per assegurar una convivència ordenada i equilibrada entre el sector del taxi i les VTC. També agraeix el seu esperit constructiu, per avançar cap a una solució, tot respectant el marc de distribució de competències entre administracions.

Des de l'AMB, confiem a arribar a una resolució satisfactòria del conflicte amb la voluntat de totes les parts. Per això mateix, és necessari arribar a acords que facilitin la gestió en el marc de les competències de les diferents administracions, i també es necessari trobar fórmules per respectar i reconèixer els drets de tots els treballadors del sector del taxi.
El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, lamenta aquesta resolució i expressa la seva voluntat de "seguir defensant de competències metropolitanes que tenim per llei en aquest àmbit, i que avalen aquesta decisió i el reglament que vam aprovar al Consell Metropolità", exposa. Poveda també ha manifestat que l'AMB recorrerà aquesta decisió del TSJC.

D'altra banda, Poveda valora positivament "l'actitud del Ministeri de Fomento, sobre el fet de retirar la demanda de suspensió de les mesures cautelars, ja que això permet seguir dialogant per trobar una solució", i destaca "la seva bona predisposició per continuar negociant".

Finalment, Poveda destaca que "aquest no és un conflicte exclusiu de l'AMB, sinó que afecta a moltes d'altres zones i diferents comunitats autònomes, com és el cas de Madrid", assenyala.