L'edició Fira Taxi rep més visitants en l'edició 2017

| Tema: Ciutat

Aposta decidida pels vehicles eficients i les noves tecnologies aplicades al taxi

Fira Taxi 2017 .

El cap de setmana de l'11 i 12 de novembre es va celebrar al Sant Jordi Club l'edició Barcelona de Fira Taxi. L'esdeveniment que, cada dos anys, reuneix a la indústria, al sector i a les institucions relacionades amb el taxi de l'àrea metropolitana de Barcelona i de Catalunya, ha esdevingut, sens dubte, una oportunitat perquè el taxista pugui conèixer de primera mà les ofertes i les característiques de vehicles autoritzats per a taxi o en perspectiva d'homologació per al servei. En aquesta edició es va presentar un vental força representatiu dels vehicles autoritzats per al servei de taxi metropolità: Toyota, Peugeot, Nissan, Seat, Fiat, Volkswagen, Ssangyong... També va despertar molt interès l'estand de la marca Tesla que, si es superen tots els requeriments necessaris per poder ser autoritzat, s'incorporarà amb un dels seus models al parc de taxis metropolità. Tots els fabricants o concessionaris van exposar els models amb combustibles i  tecnologies eficients tenint en compte que el taxista, quan renova el seu vehicle, aposta cada vegada més pels vehicles eficients i no contaminants.

A l'apartat de taxímetres va ser molt visitat l'estand de l'empresa INTERFACOM, que va presentar el model Smart TD, un taxímetre amb impressora integrada en el mirall i un detector de billetes falsos, tota una aposta amb un disseny modern i de dimensions mínimes. La presència internacional va estar també representada, entre d'altres, per empreses de Turquia i França especialitzades, més aviat, en la gestió de flotes.

Fira Taxi va ser inaugurada per Mercedes Vidal, presidenta de l'IMET, qui va destacar l'esforç que està fent el taxista per a modernitzar-se i va emfatitzar que "el taxi ha de ser el millor ambaixador del vehicle elèctric". Durant els dos dies, Fira Taxi-Barcelona va ser visitada per més de 2.000 persones, una xifra superior a la de l'anterior edició.

En el marc de l'esdeveniment es van celebrar també les Jornades del Taxista on es va tractar diversos temes que afecten a la conjuntura del sector. M. Teresa Carrillo va participar en la taula sobre "La ciutat i gestió de l'espai públic. El taxi en el marc de la mobilitat sostenible".

Paral·lelament, les organitzacions del taxi de l'àrea metropolitana de Barcelona van organitzar una reunió en què es va debatre sobre els problemes que afecten avui al taxi i les accions de futur davant la competència de les plataformes disruptives, mostrant una postura unitària molt clara. Van assistir també a aquesta reunió el president de Fedetaxi, Miguel Ángel LeaI i Julio Sanz d'Antaxi.

El darrer dia, l'Asociación Profesional Élite Taxi va organitzar el seu Congrés en què va exposar els seus projectes per millorar i fer avançar el sector. El congrés va comptar amb la presència d'una delegació francesa d'Elite taxi.
 
La propera edició de Fira Taxi se celebrarà en Madrid el 2018 i possiblement sigui organitzada durant la setmana de mobilitat prevista per al mes de setembre.