La UB dedica un espai al taxi en el programa dels cursos d'estiu "Els juliols"

| Tema: Formació

Mercedes Vidal, presidenta de l'IMET, participa en la inauguració

El curs Taxi i apps. Els reptes que les TIC plantegen en el transport de persones, organitzat, en el marc del programa Els Juliol de la Universitat de Barcelona, es va inaugurar ahir. El curs es perllongarà durant tota la setmana i està obert al públic universitari, als professionals del sector i als estudiosos i administradors del taxi.

La inauguració del curs va estar a càrrec de Mercedes Vidal, presidenta de l'IMET i del Degà  de la Facultat de Dret de la UB, Xavier Pons Ràfols, així com del promotor del curs i estudiós del taxi, Marc Tarrés Vives, professor agregat de dret administratiu de la UB.

La presidenta, Mercedes Vidal, va destacar en la seva intervenció el fet que, per primera vegada, la Universitat obre les seves portes al sector del taxi i també va subratllar que aquest sigui objecte d'anàlisi des de la perspectiva i el rigor acadèmic. Xavier Pons i Ràfols, com a Degà de la Facultat de Dret, va dir que amb aquest curs es complia l'objectiu d'obrir el món universitari a la ciutadania i, en aquest cas particular, als taxistes. És un èxit per a la UB, emfatitza.

La gerent de l'IMET, M. Teresa Carrillo, va inaugurar les sessions formatives, que es perllongaren fins al divendres 22 de juliol, amb la ponència Quin taxi volem per a l'AMB. Es va obrir un debat viu amb els participants amb la sessió presentada per Joaquim Tornos, catedràtic de dret administratiu de la UB, que va analitzar La intervenció pública en la fixació de la tarifa-preu en el servei de taxi.

Durant els propers dies s'ha programat un conjunt de sessions amb especialistes de la mobilitat, del transport i de les TIC, tant de l'àmbit universitari com de les administracions públiques relacionades amb el sector del taxi.