Pla Movalt: Ajudes a l'adquisició de vehicles d'energies alternatives

| Tema: Medi ambient i sostenibilitat

Exhaurida la dotació pressupostària, però s'admeten sol·licituds de reserva provisional

Any 2018

El Pla Movalt d'Ajudes a l'adquisició de vehicles d'energies alternatives, impulsat pel Ministerio de Energía, Turismo i Agenda digital, va esgotar el 14 de desembre la dotació pressupostaria assignada al programa als pocs dies de la seva publicació oficial al BOE. No obstant això, en el web de l'IDAE, gestor del pla, es continua acceptant la recepció de sol·licituds en reserva provisional, les quals podrien ser ateses si es dona el cas de desestimacions o revocacions que puguin alliberar el pressupost exhaurit. El termini de recepció de sol·licituds finalitza el 30 de juny de 2018.

El Programa d'ajuts per a l'adquisició de vehicles d'energies alternatives, que es gestiona des de l'IDAE, assigna 35 milions d'euros per a actuacions dirigides al foment d'una mobilitat alternativa, eficient, incentivant amb 20 milions d'euros l'adquisició de vehicles de combustibles alternatius Autogàs (GLP), Gas Natural (GNC, GNL) o bifuel benzina-gas, Elèctrics (BEV, REEV, PHEV), així com per pila de combustible. Els 15 milions d'euros restants són destinats a  l'ajuda de la instal·lació d'infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics.
 
L'objectiu d'aquest pla MOVALT és incrementar el parc de vehicles d'energies alternatives i, d'aquesta manera, contribuir a la reducció de les emissions de CO2, i altres gasos contaminants. El MOVALT servirà a més per incrementar l'estalvi i la diversificació de les fonts energètiques en els transport, amb la conseqüent reducció de la dependència energètica de petroli del país.

MOVALT - Vehicles
Per beneficar-se de l'ajuda, els vehicles adquirits han de ser nous o amb una antiguitat inferior a nou mesos, i els beneficiaris poden ser particulars, autònoms, Pymes, empreses i administracions publiques.
La quantia de les ajudes varia entre 500 i 18.000 euros, en funció de la categoria del vehicle i la motorització.

MOVALT - Infraestructures
Per la seva banda, del MOVALT-Infraestructures poden beneficiar-se administracions, empreses publiques i privades. 

Enllaços relacionats
Documents relacionats