Presentada per iniciativa de tres taxistes 'NTaxi', una altra aplicació per compartir taxi

| Tema: Tecnologia

La nova app permet establir diferents punts de recollida dins d'un mateix trajecte

Els promotors de la iniciativa amb els responsables de l'empresa tecnològica que va desenvolupar l'aplicació.
Avui s'ha presentat l'aplicació NTaxi als taxistes de Barcelona. Aquesta nova app ha estat desenvolupada per iniciativa de tres taxistes de l'àrea metropolitana de Barcelona (Eduardo Guía, Francisco Blanco i Javier Sanz). L'aplicació, que està disponible per a dispositius mòbils Android i iOS, té la particularitat, respecte a les que ja funcionen en el sector, de promoure el taxi compartit.
NTaxi permet als usuaris (fins a un màxim de tres) compartir un viatge amb taxi amb el mateix destí. L'usuari pagarà la carrera en funció del recorregut realitzat, sempre respectant i complint les tarifes vigents a l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest sistema, segons els impulsors, permet abaratir el cost d'un trajecte gràcies a que pot establir diferents punts de recollida dins d'un mateix trajecte.
A l'hora de demanar el taxi mitjançant aquest aplicació, l'usuari podrà determinar el lloc de recollida, el número de taxis que necessita, les seves característiques, la forma de pagament,  així com l'hora i la data del servei. L'usuari veurà el posicionament del taxi que el reculli en el seu propi mòbil. Així mateix, disposarà d'informació sobre el taxista i el temps que trigarà el taxi en arribar-hi.  D'altra banda, l'app fa possible a l'usuari modificar els requeriments del taxi sol•licitat prèviament i, finalment, donar la seva opinió sobre la qualitat del servei rebut.
El taxista que vulgui treballar amb aquesta app, es pot donar d'alta a través del web www.ntaxi.es. En la seva fitxa figurarà totes les seves dades professionals i aquelles que li serviran per a cobrar els serveis realitzats. Per l'ús de l'aplicació, el taxista haurà de pagar el 0,40% del preu de cada trajecte realitzat.
Tant els taxistes com els usuaris poden baixar la nova app des del portal web www.ntaxi.es o a través de les botigues d'assistència al sistema Android o iOS: Play Store i Apple Store.
Francisco Blanco, un dels taxistes promotors de NTAXI,  afirma: "Des de l'inici del projecte varem voler dissenyar, amb totes les garanties legals, un servei prestat per i per a els professionals del sector del taxi amb l'objecte de combatre la crisi, l'intrusisme i per donar resposta d'una forma competitiva, transparent, a la millora constant del transport públic. Tot el desenvolupament de l'aplicació es va fer amb el recolzament tècnic de l'empresa de solucions tecnològiques Proconsi, però comptant sempre amb l'experiència i les directrius dels tres taxistes que van idear l'aplicació.