Presentat el manual de vocabulari bàsic català per incentivar l'ús de la nostra llengua en el sector del taxista

| Tema: Formació

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la Plataforma per la llengua, conjuntament amb Paktaxi, l'Associació de Taxistes Pakistanesos de Catalunya.

La Plataforma per la Llengua ha posat a disposició del col•lectiu de taxistes de diverses procedències un manual per tal que puguin aprendre, entendre i expressar-se en català. Aquest manual inclou les expressions bàsiques que es produeixen en el sector del taxi en tres idiomes: en català, en anglès i en castellà.

La guia, que la Plataforma ha repartit avui entre els taxistes a la plaça d'Espanya, s'ha fet conjuntament amb Paktaxi, l'Associació de Taxistes Pakistanesos de Catalunya, que, amb la voluntat de donar un bon servei als habitants de Barcelona, van sol•licitar una eina d'aprenentatge i de comunicació. La Plataforma per la Llengua considera que l'actitud proactiva de donar a conèixer la llengua catalana que ha mostrat l'associació Paktaxi és un bon exemple que mostra l'interès dels nouvinguts d'apropar-se a la llengua catalana.

Aquest manual, s'ha elaborat amb la col•laboració de la Generalitat de Catalunya, de l'Institut Metropolità del Taxi i de "la Caixa", També ofereix informació bàsica d'alguns monuments de la ciutat i de festes populars catalanes, de manera que pretén ser no solament una eina útil, sinó també una manera d'aproximar-los a la cultura catalana.

Dels 13.233 taxistes avui en actiu, el 17,94% procedeixen de diversos països del món, i el Pakistan és el país amb més representació (35.12%), seguit del Marroc (12.27%) i de Colòmbia (12.18%). Un total de 56 nacionalitats estan representades en el sector del taxi de l'àrea metropolitana de Barcelona.