L'IMET col·labora en el diccionari de mobilitat sostenible del TERMCAT

| Tema: Medi ambient i sostenibilitat

Revisa els nous termes que s'han incorporat

Mobilitat sostenible

L'Institut Metropolità del Taxi ha col·laborat en l'ampliació del diccionari de mobilitat sostenible del Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT), revisant les noves paraules incorporades. 

L'obra es va publicar inicialment l'any 2020, i l'ampliació que ara es presenta hi aporta més de cent termes nous, que es poden consultar a l'apartat "Noves incorporacions" del diccionari. Cada terme ofereix la denominació en català, els equivalents en castellà, francès, italià i anglès, una definició i, sovint, també notes que hi aporten informació complementària, el situen dintre la mobilitat sostenible i estableixen relacions amb altres termes. A més, la majoria de vehicles definits van acompanyats d'una foto per il·lustrar-los.

Amb aquest diccionari, que actualment té 277 paraules, el TERMCAT vol contribuir al debat sobre la mobilitat sostenible en llengua catalana, amb l'aportació de significats clau i explicacions complementàries i amb la proposta d'unes formes catalanes adequades, consensuades i funcionals, sobretot en els casos en què encara no estan ben establertes.