Notícies
Primavera_sound
27.05.15 | Autor: Redacció IMET
Primavera Sound - FInal de la Copa del Rei
Liberalització del sevei
Reunió amb el Conseller Puig
27.05.15 | Autor: Redacció IMET
El Conseller Felip Puig es reuneix amb la Comissió de taxistes contra l'intrusisme
A principis de juliol hi haurà una nova reunió de seguiment
Vehicle elèctric
27.05.15 | Autor: Redacció IMET
Les llicències amb vehicles elèctrics podran mantenir el torn a l'aeroport si necessiten recarregar-los
La mesura. adoptada per l'IMET. entrarà en vigor a partir de l'1 de juny
Taxis ple
09.04.15 | Autor: Redacció IMET
El Ple de l'AMB aprova la contingentació del doble torn
Després de la modificació de la Llei del Taxi de l'11 de març
Seat Leon Familiar
12.05.15 | Autor: Redacció IMET
El Seat León Familiar s'incorpora al parc de taxis de l'AMB
Autoritzat des del 6 de maig de 2015
Parada Joan Güell
20.05.15 | Autor: Redacció IMET
Afectacions a la parada del carrer de Joan Güell
Del 21 fins al 30 de maig
Parada taxis
25.05.15 | Autor: Redacció IMET
Afectacions parades de taxi al municipi de Cornellà
De l'1 al 8 de juny
Veure totes les notícies
Veure totes les activitats
Els creuers més grans del món, l'Allure of the Seas i el Norwegian Epic, marquen la temporada de creuers 2015

El servei de taxi tindrà al Moll Adossat un punt de demanda de taxis important els diumenges des del maig fins a l'octubre.

Els responsables del moviment de creuers del port de Barcelona van reunir, a principis de maig, els representants del sector del taxi per informar-los sobre la temporada de creuers per al 2015. Van manifestar que aquest any el port continua sent el centre de creuers d'Europa i de la Mediterrània.

Una temporada de més de set mesos
La temporada alta ja es va iniciar el mes d'abril i finalitzarà el proper mes d'octubre. S'espera l'arribada de més de 732 escales de creuers de 39 navilieres. Hi haurà 53 dies en els quals les estacions marítimes del Moll Adossat operaran al 100 %, la qual cosa significa que es produirà una demanda important de taxis, un transport imprescindible per a aquest punt de la ciutat. Segons dades de l'Autoritat Portuària, el 76 % de la mobilitat dels passatgers dels creuers és assumida pel servei de taxi. Els dies de màxima concentració de creuers hi ha un moviment de més de 10.200 taxis d'entrada i de sortida al Moll Adossat.

Allure of the Seas, novetat de la temporada
La novetat de la temporada és l'arribada del creuer Allure of the Seas, el més gran del món, amb 365 m d'eslora i amb una capacitat per a 6.000 passatgers. Aquest vaixell ja va fer les tres primeres escales de les 25 previstes per a aquest any. La propera arribada està prevista per al diumenge 31 de maig. Opera tots els diumenges fins a finals d'octubre amb el sistema touround (els passatgers desembarquen i embarquen en el Moll Adossat).

Les dimensions de l'Allure of the Seas han obligat a programar l'embarcament dels passatgers per dues terminals: la B i la C. En aquest sentit, els responsables de la mobilitat i de la seguretat del port de Barcelona demanen als taxistes que, quan portin passatgers cap a aquest creuer, els demanin sempre la lletra de la terminal per la quan han d'embarcar. (Vegeu el protocol de funcionament del taxi en el document adjunt.)

Torna Norwegian Cruise Line
Tots els diumenges, des del 24 de maig fins al 25 d'octubre, arriba també el creuer Norwegian Epic de la naviliera Norwegian Cruise Line. Es tracta d'un vaixell amb capacitat per a 5.000 passatgers que ja va visitar Barcelona el 2014. La dinàmica de funcionament d'aquest vaixell serà  molt similar a la de la temporada passada. Els creueristes acostumen a desembarcar de manera escalonada i per aquesta raó no ocasionen problemes a l'hora d'accedir al taxi. Ara bé, els taxistes han de prendre nota d'alguns canvis d'organització que afectaran l'embarcament: el concessionari instal·larà en l'esplanada propera al creuer una carpa on els passatgers estaran obligats a dipositar les seves maletes abans d'accedir al creuer. Per fer front a aquest canvi, el port distribuirà l'espai de l'esplanada de l'estació on està ancorat el vaixell als diferents transports i la mobilitat estarà regulada per un agent de la Policia Portuària.

Altres dies de referència
Altres dies de referència important per al servei de taxi són aquells en què arribaran creuers que estaran situats fora d'una terminal (vegeu calendari annex). Això comportarà canvis en l'ús del buffer actual destinat al servei de taxi, a partir de finals de juliol.

Setembre, mes de canvi de situació de la zona d'espera de taxis
La situació actual del buffer de taxis es modificarà a partir del 13 de setembre amb motiu de la construcció d'una nova terminal. Per aquest motiu, el buffer serà traslladat a 200 m de la seva situació actual.


Calendari temporada creuers 2015

Protocol per al servei de taxi