El port català rebrà aquest any 12 vaixells en primera escala, alguns nous al mercat

| Tema: Ciutat

L'aposta de les navilieres consolida el lideratge en creuers del Port de Barcelona a Europa i la Mediterrània

Temporada creuers

El Port de Barcelona confirma el seu lideratge en creuers a Europa i la Mediterrània, amb la previsió de tancar l'any 2015 amb un registre de 2,5 milions de creueristes. Aquests arribaran en les més de 732 escales de creuers de les 39 navilieres que operen al Port, pràcticament la totalitat de les companyies dedicades a aquest sector presents a la Mediterrània.
Durant aquest any el Port de Barcelona rebrà 12 vaixells de creuer en primera escala, alguns dels quals són nous al mercat, com és el cas de l'Anthem of the Seas i el Quantum of the Seas (Royal Caribbean), el Britannia (P&O) o el Costa Diadema (Costa Crociere). Altres creuers que visiten el Port per primera vegada són l'Explorer of the Seas, l'Allure of the Seas –el més gran del món, amb 365 metres d'eslora i capacitat per a 6.000 passatgers–, el Caribbean Princess, el Wind Legend, l'Star Breeze, l'Aidastella, el Rhapsody of the Seas i el Viking Star. Amb aquest darrer vaixell la companyia Viking Cruises ha iniciat operacions a Barcelona en la seva primera experiència no fluvial.
El dia de màxima afluència enguany serà el diumenge 13 de setembre, en què el Port de Barcelona acollirà quatre grans vaixells de creuer i s'esperen 26.770 creueristes. Precisament aquell cap de setmana, de l'11 al 13 de setembre, serà el que reunirà un major volum total de creueristes, amb més de 58.000 que arribaran o sortiran de la ciutat en 14 vaixells diferents (6 el dissabte i 4 divendres i diumenge). Els altres dies amb major nombre de passatgers de creuer, per ordre de volum, seran el 25 d'octubre, el 21 de juny, el 8 d'agost, el 13 de maig i 18 d'octubre.
Aquesta temporada coincidiran un màxim de 6 creuers en un mateix dia. Hi influeix una major capacitat dels vaixells i que el total d'escales es reparteix de manera una mica més uniforme durant tota la temporada, com ha indicat la responsable de Màrqueting i Creuers del Port de Barcelona, Carla Salvadó, que ha afegit que "això ve propiciat també pel fet que més companyies prolonguen l'operativa dels seus vaixells a port". És el cas, per exemple, del Norwegian Epic (NCL), que com havia anunciat l'any passat tindrà base al Port de Barcelona aquest hivern, des d'on farà recorreguts de 9 i 12 nits a les Illes Canàries i el Marroc i itineraris de 6 i 12 nits per la Mediterrània Occidental. També altres companyies que escalen a Barcelona des de fa anys, como els de MSC o Aida, tindran major presència al Port en el conjunt del 2015.