Aprovada inicialment la modificació de la normativa sobre la vestimenta

| Subject: Regulations

Podria entrar en vigor a partir del juliol

El Ple del Consell Metropolità de l'AMB va aprovar inicialment la modificació de l'article 42.4 del Reglament Metropolità del Taxi que estableix unes normes bàsiques per garantir una vestimenta correcta dels conductors i les conductores quan es presta el servei de taxi. 
Amb aquesta modificació reglamentària, l'IMET vol incidir en una millora de la qualitat del servei que es presta als ciutadans i a les ciutadanes. Es pretén donar més claredat i més eficàcia a una norma vigent durant molt de temps, la qual necessitava renovació, i que fins ara portava a la subjectivitat en la seva aplicació. Els i les taxistes tindran, quan entri en vigor aquesta nova normativa, els conceptes més clars sobre el tipus de vestimenta que està permès per a prestar un servei de transport públic com és el del  taxi i, al mateix temps, el control per part del servei d'inspecció de l'IMET serà més eficient. 
L'article 42.4), que ha de superar encara el període d'exposició pública de 30 dies, abans d'entrar en vigor, es modificarà en els termes següents: 
"La indumentària dels conductors serà adequada a la prestació del servei i, en tot cas, estarà sense taques ni males olors. Està prohibida expressament la prestació del servei amb samarretes de tirants, xandalls, roba esportiva, pantalons curts i bermudes. No s'accepta cap calçat que pugui suposar un problema per a la seguretat vial durant la conducció i, en concret, no s'accepta l'ús de les xancles".

Superada la fase d'exposició pública, la norma podria entrar en vigor a partir de juliol.