Barcelona Activa, Turisme de Barcelona i IMET presenten el primer curs en línia d'anglès per a taxistes en el marc de Fira Taxi

| Subject: Training

La matrícula estarà oberta des d'avui i fins a cobrir les 200 places previstes per al curs pilot

Online English for taxi drivers
L'Ajuntament de Barcelona, a través de la seva Direcció de Turisme, ha impulsat la signatura d'un conveni entre Barcelona Activa, l'Institut Metropolità del Taxi (IMET) i el Consorci Turisme de Barcelona per posar en marxa Online English for taxi drivers, un curs online d'anglès adreçat al col•lectiu de taxistes en actiu de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. La nova iniciativa es presentarà en el marc de Fira Taxi 2015, que tindrà lloc demà i diumenge a Barcelona.

L'objectiu d'aquest curs, totalment gratuït, és facilitar l'aprenentatge i l'adquisició d'eines bàsiques de comunicació en anglès, imprescindibles en una ciutat on es mouen uns 30 milions de visitants anuals, la meitat dels quals pernocten a la ciutat i molts d'ells de parla anglesa. La iniciativa també impulsa la incorporació de les noves tecnologies a l'entorn del taxi i millora les seves capacitats tecnològiques, a través d'una formació innovadora i de qualitat.

La primera fase pilot començarà el mes de gener de 2016 i comptarà amb la participació de 200 taxistes (les inscripcions ja es poden formalitzar a l'enllaç http://taxi.amb.cat/cursangles). Posteriorment, hi haurà una segona edició, a partir del mes de març, oberta als més de 13.000 taxistes que integren aquest col•lectiu.

El projecte compta amb un pressupost total de 50.000 €, i està finançat amb el Fons de Foment del Turisme, provinent de la recaptació a Barcelona de l'impost sobre estades en establiments turístics.


Format online i multiplataforma

Online English for taxi drivers és un curs tipus MOOC (Massive Open Online Course) que ofereix continguts adreçats a un ampli nombre de participants, oberts i multiplataforma.  Això facilita que els usuaris puguin connectar-se amb els seus dispositius electrònics (telèfons mòbils, tauletes o ordinadors) durant les estones que tinguin disponibles.

El curs té una duració de quatre setmanes, no calen coneixement previs d'anglès i està format per cinc blocs pedagògics i 20 lliçons, el contingut de les quals ha estat coordinat per la Direcció de Formació de Barcelona Activa, l'IMET i Turisme de Barcelona, atenent el perfil i les necessitats del col•lectiu dels taxistes.

Al final de cada bloc hi ha una activitat pràctica, l'objectiu de la qual és desenvolupar, de manera dinàmica i entretinguda,  eines de comunicació en situacions reals - mitjançant role plays - amb clients de llengua anglesa. D'aquesta manera, els diàlegs giren a l'entorn d'aspectes com el trànsit, el pagament del servei, la climatologia, la pèrdua d'un objecte, com trobar una adreça o aspectes culturals bàsics de la ciutat.