CLIA Europa presenta el seu informe sobre la incidència de la indústria de creuers en la economia

| Subject: City

El Port de Barcelona és el port líder a Espanya, amb 2,6 milions de passatgers

Alfredo Serrano, director de CLIA Espanya

L'Associació Internacional de Línies de Creuers, CLIA Europa, va presentar les xifres de l'activitat creuerística a Europa i la seva incidència en Barcelona el passat dijous 25. L'acte es va presentar en el Creuer Costa Diadema ancorat en el Moll Adossat de Barcelona, amb la presència, entre d'altres representants del sector, d'Alfredo Serrano, director de CLIA España, qui va ser l'encarregat de presentar l'informe de la incidència d'aquesta indústria turística en l'economia europea i del país. 
Alfredo Serrano, va comentar que la indústria creurística va aportar un total de 40.200 milions d'euros el 2014 al conjunt d'Europa, un 2,2% més que el 2013, i va crear un total de 350.000 llocs de treball. L'economia espanyola, com a quart mercat europeu, es va beneficiar de 1.280 milions d'euros generant un total de 25.483 llocs de treball. El sector experimenta en Espanya un creixement progressiu des del 2008.
Espanya  es manté com el segon país d'embarcament més popular, amb un total de 1.260.000 passatgers, i també com el segon destí més escollit, amb 4.890.000 passatgers. Barcelona és el port de creuers líder a Espanya, amb 2,6 milions de passatgers el 2014. En aquest sentit, Alfredo Serrano va ressaltar el paper del taxi en la mobilitat dels passatgers que arriben al Moll Adossat del Port de Barcelona i va agrair la col•laboració de l'IMET. L'import de despesa mitjana per passatger va ser el 2014 de 81 euros quan es tracta de l'embarcament i 62 euros en cas d'un creuer que fa escala. 
No obstant això, Pierfrancesco Vago, president de CLIA Europa, subratllà que si bé el sector pot créixer en el futur, hi ha alguns elements que alenteixin el seu creixement com ara les inversions o la millora d'infraestructures. Les previsions per al futur immediat són, en aquest aspecte, moderades. En Espanya s'espera que el sector creixi un 2,8% el 2015 i un 2,6% el 2016.