Entrevista a Eulàlia Ripoll, Head of events, Europe GSMA

| Subject: The Interview

Eulàlia Ripol destaca en aquesta entrevista el paper del taxi en el Mobile World Congress, la valoració dels usuaris envers el servei i el repte, un any més, de poder satisfer la demanda a les hores punta.

GSMA_2017

Quines seran les novetats de l'edició 2017 del Mobile World Congress?
El Mobile World Congress se celebrarà del 27 de febrer al 2 de març a la Fira Gran Via de Barcelona, amb esdeveniments que tindran lloc també a Fira Montjuïc. El lema del Mobile World Congress, "Mobile, l'element proper", demostra com el mòbil ha esdevingut essencial en el nostre dia a dia i l'impacte positiu que està tenint per a bilions de persones en el món. Durant les darreres tres dècades, el mòbil ha passat de ser una tecnologia emergent de comunicació a un fenomen que ja està a la base de tot el que fem. Ha canviat d'una manera inextricable la forma com ens comuniquem, interactuem, treballem i juguem com a individus, i està transformant indústries senceres, portant nous nivells de productivitat i d'eficiència a les empreses. El GSMA espera que més de 101.000 professionals de tots els àmbits de la indústria del mòbil i indústries relacionades assisteixin al Mobile World Congress 2017. Les empreses que hi participaran inclouen marques líders com per exemple Baidu, BT Group, China Mobile, Cisco Systems, Deutsche Telekom, Ericsson, Ford, Google, GoPro, Hewlett Packard Enterprise, HTC, Huawei, IBM, Intel, Lenovo, LG, MasterCard, Mercedes-Benz, Microsoft, NEC, Netflix, NTT DOCOMO, Oracle, Orange, PayPal, Philips Lighting, Qualcomm, Samsung Electronics, SAP, SEAT, Sony Mobile, Telefónica, Twitter, Verizon, Vodafone, Volkswagen and ZTE, entre moltes altres. (*)

El servei de taxi és un transport imprescindible per al congrés. D'acord amb la seva experiència, quines són les virtuts i les mancances d'aquest mitjà de transport?
El més important és que els assistents rebin un bon servei porta a porta i tinguin la possibilitat de pagar amb targeta de crèdit, fent del taxi una opció de transport convenient. Per la magnitud del Mobile World Congress, encara tenim el desafiament de la manca de taxis disponibles a les hores punta durant els dies de l'esdeveniment. I, per descomptat, el Mobile World Congress atrau un públic global, i la comunicació entre els passatgers i els taxistes pot ser un repte, especialment si els taxistes no parlen anglès.

Quina és la impressió que els congressistes es van emportar del servei de taxi de Barcelona en les edicions anteriors?
En general l'opinió és positiva, no obstant això, la manca de taxis disponibles a la sortida els dies de l'esdeveniment del Mobile World Congress és el comentari comú entre els nostres delegats.

Quins són els elements que l'organització valora de la ciutat de Barcelona per ser seu d'un esdeveniment d'aquestes característiques en principi fins a l'any 2023?
És una ciutat molt acollidora i cosmopolita amb varietat de cultures i de gastronomies així com d'activitats culturals. El meravellós clima Mediterrani i el fet que la ciutat és oberta al mar, fan de Barcelona una ciutat molt singular.
Cada edició del MWC ens porta una primícia mundial de la telefonia mòbil. Quina serà la d'aquest any?
Com sempre, l'exposició del Mobile World Congress reuneix els actors de tot l'ecosistema del mòbil, així com indústries de sectors afins, com ara el de l'automoció o el de l'electrònica de consum, posant el focus en els productes innovadors, serveis i tecnologies que configuren el món del mòbil. Més de 2.200 empreses estaran presents en el Mobile World Congress 2017, incloent-hi les empreses que he esmentat abans.

En cada edició del Mobile, rebem rellevants personalitats de la industria del mòbil. Podria avançar-nos alguns noms per a l'edició 2017?
John Stankey, CEO–AT&T d'Entertainment Group, AT&T Services Inc.; Sunil Bharti Mittal, fundador i director de Bharti Enterprises i director d'Elect, GSMA; Mats Granryd, director deneral de GSMA; Eugene Kaspersky, president i CEO de Kaspersky Lab; Chang-Gyu Hwang, president i CEO, KT Corporation; Takashi Niino, president i CEO de NEC Corporation; Reed Hastings, fundador i CEO de Netflix; John Hanke, fundador i CEO de Niantic; Rajeev Suri, president i CEO de Nokia; Bob Moritz, global-president de PwC; Allison Kirkby, president i Group CEO de Tele2; José María Álvarez-Pallete López, president i CEO de Telefónica; John Martin, president i CEO de Turner; Jeff Lawson, fundador, CEO i president de Twilio; Arnaud de Puyfontaine, CEO de Vivendi Group; Patrick Gelsinger, CEO de Vmware.
El col·lectiu de taxistes és un dels que fa més ús dels telèfons intel·ligents. En aquest sentit, què han d'esperar de la introducció del 5G, tant a nivell personal com professional? L'ús de la tecnologia per proporcionar un millor servei als clients (pagament pel mòbil, per exemple).

Desitja traslladar alguna altra consideració als taxistes per tal de donar un bon servei als professionals que visitaran Barcelona amb motiu de la nova edició del Mobile World Congress?
Els taxistes són ambaixadors de la ciutat de Barcelona i ens agradaria animar-los a transportar la major quantitat d'assistents del Mobile World Congress com poguin i venir a Fira Gran Via a donar el millor servei. Els taxistes també poden ajudar els assistents amb la informació sobre la ciutat.