L'IMET rep el Distintiu de garantia de qualitat ambiental per la flota de taxis de baixes emissions

| Subject: Sustainability

Aquesta distinció ha estat possible per l'aposta que els taxistes estan fent per la mobilitat sostenible

L'Institut Metropolità del Taxi va rebre ahir el Distintiu de garantia de qualitat ambiental per la flota de taxis de baixes emissions, que va ser lliurat pel Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a M. Teresa Carrillo, gerent d'aquest organisme. El mateix distintiu es va atorgar a 23 representants de les 31 organitzacions de Catalunya que van obtenir el Distintiu de garantia de qualitat ambiental en la categoria de Flotes de vehicles en els darrers tres anys.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va agrair la tasca dels representants de totes les organitzacions mereixedores d'aquest distintiu l'esforç i la seva aposta per la millora de la qualitat ambiental en termes d'excel·lència. 

El Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a flotes forma part del sistema català d'etiquetatge ecològic i reconeix els productes i serveis que compleixen uns determinats requisits ambientals, basats particularment, en el cas del transport, en la reducció d'emissions contaminants (partícules PM10 i diòxid de nitrogen NO2).

Per la seva banda, la directora general de Qualitat ambiental i canvi climàtic, Mercè Rius, va posar en relleu l'esforç que estan fent les empreses i les organitzacions per adoptar criteris respectuosos amb el medi ambient; no obstant això, va subratllar també que el transport té un important camí per recórrer perquè encara és una font de contaminació atmosfèrica. I, en aquest sentit, afegí que des de les institucions es continuarà impulsant el transport públic i se seguirà treballant per reduir la circulació de vehicles i, els que ho facin, siguin més nets i menys contaminants. 

Actualment el 32% del parc de taxis de l'àrea metropolitana de Barcelona està format per vehicles de baixes emissions.

L'Institut Metropolità del Taxi vol agrair a tots aquells professionals taxistes que des de fa alguns anys estan apostant per oferir els servei de taxi amb vehicles sostenibles a les ciutats metropolitanes, el seu esforç econòmic personal i el seu interès professional.