Primers mesos de la Tarifa de Preu Tancat

| Subject: Regulations

Una campanya publicitària promociona la seva implantació

Dotze APP d'empreses mediadores del servei de taxi (Ntaxi, Joinup, Taxiecologic, Free Now, Taksee, Ràdio Taxi Catalana, Ràdio Taxi Barcino, EyTaxi, Zolty, Taximés, El Taxi, Taxi Click) han comunicat a l'IMET que ja poden oferir la Tarifa de Preu Tancat (T5) als seus clients.
Quan encara no  s'ha complert ni un trimestre de la incorporació d'aquesta tarifa en el servei de taxi, el balanç és molt positiu, tant per part de les empreses com dels clients que ja s'han habituat a demanar-la.

Primer, donar-se d'alta en una APP

Es recorda que ara per ara per poder oferir la Tarifa de Preu Tancat als clients, els taxistes interessats poden donar-se d'alta de forma voluntària en qualsevol de les dotze APP que ja l'ofereixen. I, paral·lelament, s'haurà d'adaptar el taxímetre a la Tarifa de Preu Tancat (la T5) en el taller de confiança.

Elements que la defineixen

La Tarifa de Preu Tancat ve definida per un punt d'origen i una destinació, així com per un import, en què hi ha inclosos tots els suplements. Un altre element important és que, mentre es realitzi un servei amb aquesta tarifa, el taxímetre ha de marcar 0.
L'usuari, per la seva banda, sempre tindrà l'opció de triar en l'APP de la seva preferència la tarifa de preu tancat i la tarifa que surti del recorregut amb taxímetre.
Un altre factor a tenir en compte per part del taxista és que si accepta un servei amb la Tarifa de Preu Tancat, no podrà rebutjar-lo. Si fos així, s'entendrà que no es va voler atendre l'usuari i, per tant, és un fet sancionable.
El rebut d'un servei amb la Tarifa de Preu Tancat és igual a qualsevol altre; per tant, el taxista haurà de lliurar un rebut. En determinades APP, aquest rebut pot ser electrònic o pot ser emès a través de la impressora. En cap cas es podrà fer un rebut manual.

Campanya de promoció de la Tarifa de Preu Tancat

L'IMET, amb la col·laboració de l'AMB, ha iniciat aquest mes una campanya publicitària de la Tarifa de Preu Tancat que s'ha concretat en el desplegament de 300 banderoles i 90 oppis de promoció en diferents carrers de Barcelona i d'altres municipis metropolitans. La nova tarifa també s'està promocionant en català, castellà i anglès a les xarxes socials institucionals. També va ser presentada a l'estand de Fira Taxi del setembre passat.