Diada de Sant Jordi

| Tema: Ciudad

El diumenge 23 s'anul·laran les parades de taxis del passeig de Gràcia (costat Besòs), entre Aragó i València, i la de la plaça de Catalunya núm. 6 (costat Llobregat).

Roses Sant Jordi

Com cada any, per celebrar la "Diada de Sant Jordi", es preveuen diferents activitats que suposaran afectacions de trànsit i a la mobilitat en general. 
Els districtes amb més afectació són, com ja és habitual, Ciutat Vella i L'Eixample

Estacionaments

Ciutat Vella
Prohibició de l'estacionament de les 07.00 a les 22.00 hores del dia 23 d'abril a La Rambla, de Carme a Hospital i Boqueria a Portaferrisa, inclús motos als llocs autoritzats, voreres i andana central. 

L'Eixample
Prohibició de l'estacionament de les 06.00 hores del dia 21 fins les 24.00 hores del dia 23 d'abril, a la pl. Catalunya costat mar, zona reservada per a motocicletes (per la col·locació d'una unitat mòbil de TV3).
Prohibició de l'estacionament de les 18.00 hores del dia 22 fins a les 24.00 hores del dia 23 d'abril, a la plaça Catalunya, costat Llobregat, entre Pelai i rda. Universitat (reserva per a instal·lació de les unitats mòbils de diferents mitjans de comunicació).
Prohibició de l'estacionament des de les 06.00 fins a les 24 hores del dia 23 d'abril, a pg. de Gràcia (calçada central, costat Llobregat, entre el pas de vianants de Casp i el pas de vianants de pl. Catalunya), per tal de reservar espai per la parada del bus de City Tour.

Circulació

Ciutat Vella
S'aïllarà La Rambla a la circulació de vehicles, quan l'afluència de vianants ho faci necessari i a criteri del comandament de servei, utilitzant els mitjans tècnics habituals per al tancament de l'illa de vianants. El tall del trànsit, es preveu a partir de les 9.30 hores.
Diumenge 23 d'abril:
De les 07.00 fins a les 22.00 hores del dia 23 d'abril, COMRADIO col·locarà dues unitats mòbils i una furgoneta auxiliar a La Rambla, 95.

L'Eixample
S'anul·laran les estacions bicing de pl. Catalunya costat Llobregat i mar des de les 06.00 hores del dia 22.
A partir de les 18.00 hores del dia 22, fins les 24.00 hores del dia 23 d'abril a la calçada de plaça Catalunya, costat Llobregat (entre Pelai i rda. Universitat) s'instal·laran les unitats mòbils per retransmetre en directe, deixant operatius dos carrils lliures per la circulació i parades del bus fins les 22.00 hores del dia 22 d'abril, que es tallarà totalment la calçada Llobregat de la plaça Catalunya i el carrer Bergara.
Es tallarà el trànsit al carrer Bergara des de les 22.00 hores del dia 22 fins a les 22.00 hores del dia 23 d'abril, excepte pàrquing.
Diumenge 23 d'abril:
En horari de 10.00 a 22.00 hores, es tancaran a la circulació de vehicles els laterals del pg. de Gràcia i la Rambla Catalunya (excepte les vies transversals) entre la Gran Via CC i l'av. Diagonal, en les mateixes condicions que s'aplica els dies festius, facilitant l'accés als pàrquings públics i privats, en la mesura que sigui possible, garantint la seguretat dels vianants.
S'anul·laran les parades de taxis existents al pg. de Gràcia (costat Besòs), entre Aragó i València i a la pl. Catalunya núm. 6 (costat Llobregat), segons les llicències d'ocupació de la via pública concedides per la Regidoria de l'Eixample.
Al pg. de Gràcia i pg. Sant Joan s'instal·laran parades de llibres i venda de roses, des de la rda. Sant Pere fins l'av. Diagonal.

Activitats i horaris

Dissabte dia 22
Activitats 18.00 h: Plaça de Catalunya, costat Llobregat (entre Pelai i ronda Universitat) - inici instal·lació estudis mòbils diversos mitjans comunicació, deixant carril Bus i 1 carril addicional operatius fins a les 22.00 hores.
22.00 h. Tall del trànsit al carrer de Bergara.

Diumenge dia 23
Horaris i Activitats

06.00 h. Muntatge de parades i llocs de venda a la Rambla.
07.00 h. Ubicació dels mitjans de comunicació.
08.00 h. Inici de la venda de llibres, flors i d'altres activitats socioculturals.
09.00 h. Missa a la capella del Palau de la Generalitat. Finalitza a les 09.45 hores.
10.00 h. Jornada de portes obertes a la planta noble de l'Ajuntament.
Tall circulació laterals de pg. de Gràcia i Rambla Catalunya, entre Gran Via CC i l'av. Diagonal. Finalitza a les 22.00 hores.
11.00 h. Es preveu elevada concentració de públic a la zona centre.
11.30 h. Jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat.
19.00 h. Es preveu la major concentració de públic a la zona centre. Finalitza la jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat.
20.00 h. Finalitza la jornada de portes obertes a la sala noble de l'Ajuntament.

Altra informació d'interès

Ajuntament de Barcelona
De les 10.00 a les 20.00 hores se celebrarà la jornada de portes obertes de la planta noble de l'Ajuntament. Com a novetat, aquest any, en el mateix horari, s'obrirà al públic també el Mirador Maria Aurèlia Capmany. L'accés del públic serà per la pl. Sant Miquel prèvia recollida d'un tiquet de torn d'entrada.
Palau de la Generalitat
De les 09.00 a les 09.45 hores a la capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, hi haurà una missa oficiada pel Cardenal Juan José Omella, a la que estan convidades les primeres autoritats de Catalunya.
De les 11.30 a les 19.00 hores es farà la jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat.

Actes i esdevinents coincidents amb la Diada de Sant Jordi
Del 21 al 23/4 B-Travel Fira Montjuïc
Del 22 al 30/4 Trofeu Banc Sabadell Les Corts
Diumenge 23 Comerços oberts Tota la ciutat i Trofeu BTT Ciutat Barcelona Sants – Montjuic