El Taxi congela tarifes per al 2021

La mesura ha estat aprovada pel Consell Metropolità de l'AMB

El Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat avui, 24 de novembre, la congelació de tarifes del servei de taxi per a l'any 2021. S'arriba a aquesta mesura després de l'acord unitari del sector assolit en el marc de la Taula Tècnica del Taxi en atenció a les circumstàncies econòmiques i socials derivades de la crisi sanitària i que té un fort impacte en la ciutadania. El col·lectiu dels professionals del taxi, greument colpejat per la disminució de la demanda, vol incidir també amb aquesta congelació en la sostenibilitat i continuïtat del sector en un dels moments més difícils de la seva història.

D'altra banda, amb aquesta congelació, es pretén no empitjorar més les greus situacions econòmiques que gran part de la ciutadania està patint,  i mantenir la demanda d'aquells col·lectius que han de fer ús del taxi per atendre necessitats bàsiques i essencials.

La Tarifa 2021, per tant, conservarà els mateixos paràmetres aprovats per al 2020. Durant el nou any, el sector vol consolidar encara més la Tarifa de Preu Tancat (T3), què, des de la seva implantació, ha estat molt ben rebuda per una bona part de les persones usuàries del taxi. Actualment, ja són setze les app que ofereixen aquest servei a qui ho demana a través del mòbil. https://bit.ly/3dsOUyM

Un altre aspecte destacat en la Tarifa 2020 va ser l'eliminació del suplement de maletes, que el 2021 continuarà aplicant-se per tractar-se d'un element que contribueix a la clarificació del model tarifari. 

TARIFES D'APLICACIÓ AMB TAXÍMETRE DURANT EL 2021

Concepte

Euros

Baixada de bandera T-1 

2,25

Baixada de bandera T-2 

2,25

Baixada de bandera T-4 

39,00

Km. Recorregut T-1 

1,18

Km. Recorregut T-2 

1,41

Km. Recorregut T-4 

0

Hora d'espera T-1 

22,60

Hora d'espera T-2 

22.60

Hora d'espera T-4 

0

Suplements

Euros

Aeroport (origen/destinació servei) 

4,30

Estació marítima Moll Adossat (origen servei) 

4,30

Fira Barcelona Gran Via  Montjuïc 2 (l'Hospitalet) (origen servei) 

2,50

Estació de Sants (origen servei)

2,50

Vehicles de més de 5 places amb més de 4 passatgers (incloent tots els passatgers) 

4,30

Nits especials (20:00 - 08:00 h)
23/VI  - 24/VI
24/XII – 25/XII
31/XII – 1/I

3,10


Altres conceptes

Euros

Percepció mínima carreres origen aeroport incloent tots els suplements

 20,00

Percepció mínima servei concertat radioemissora/app 

Des de 07,00


  • La tarifa T-1 és d'aplicació els dies laborables de 08:00 a 20:00 h a l'àmbit de prestació del servei del taxi dins l'AMB.

  • La tarifa T-2 és d'aplicació els dies laborables de 20:00 a 08:00 h, dissabtes i festius a l'àmbit de prestació del servei del taxi dins l'AMB.

  • La tarifa T-3 correspon a la Tarifa de preu tancat

  • La tarifa T-4 és d'aplicació en els trajectes del Moll Adossat a l'aeroport de Barcelona i en els trajectes de l'aeroport de Barcelona al Moll Adossat. Aquesta tarifa inclou tots els suplements.

  • El pas del túnel de Vallvidrera és optatiu per al client i, donat aquest cas, el peatge d'anada i tornada anirà a càrrec seu.

  • Les empreses de mediació hauran d'informar a l'usuari de les condicions del servei (import mínim del servei i import màxim d'arribada al lloc d'encotxament) previ a la seva contractació. Aquestes condicions hauran d'haver estat comunicades a l'IMET.