El taxi rep amb bona sintonia les propostes de l'Administració

| Tema: Normativa

Segona reunió per tractar les demandes del taxi en relació al control dels VTC

Vehicles de recurs

Avui, 21 de gener,  s'ha portat a terme la segona reunió de les organitzacions del sector del taxi amb la Generalitat de Catalunya i l'Àrea Metropolitana de Barcelona per tal d'aclarir els temes que havien quedat sobre la taula de la primera reunió en relació a l'exigència del compliment de l'aplicació de la normativa que regula el funcionament dels VTC.

David Saldoni, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, ha anunciat que ja s'ha posat en marxa el registre dels serveis VTC a Catalunya relacionat amb el registre del Ministeri de Foment per al control del període de contractació i l'inici del servei dels VTC. D'aquesta manera, amb una eina única, els 15 minuts de precontractació dels VTC milloraran el control ja existent i, per tant, seran objecte de sanció en el cas del seu incompliment. Saldoni ha puntualitzat que "aquest registre aporta seguretat jurídica a l'hora del compliment de la normativa". D'altra banda, el registre permetrà també controlar els VTC que venen a Catalunya i que estan obligats a complir la normativa en relació a no excedir el 20% dels serveis fora de la seva comunitat i ha apuntat que també es comptarà amb un distintiu que permetrà donar seguretat als clients i controlar els dies de descans setmanal dels VTC. El director general de Transports i Mobilitat ha emfatitzat que es seguiran posant i s'ampliaran tots els mecanismes per tal que "tothom sàpiga les regles de joc", tant els VTC com el taxi.

Per la seva banda, la presidenta de l'IMET i regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha posat de relleu el treball conjunt que estan duent a terme l'AMB, la Generalitat de Catalunya i les associacions de taxistes per tal de clarificar les normes per a tothom i "que cada mitjà de transport faci la seva feina". Ha manifestat que, d'acord amb el compliment dels temes pendents per part de l'AMB, en el proper Consell d'Administració de l'Institut Metropolità del Taxi (IMET), previst per al 21 de febrer, s'aprovaran els dies festius dels VTC, de dilluns a divendres, en funció del seu número d'autorització, i que es continuarà treballant per complir tots els compromisos "pel bé dels ciutadans i de la mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona". Alarcón, que ha destacat la total sintonia amb el sector del taxi, també ha volgut emfatitzar la tasca que està portant a terme la Guàrdia Urbana per sancionar tots els vehicles VTC que no estan complint adequadament amb la normativa existent.