Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana inspeccionen 1.013 vehicles en el primer semestre del 2015

| Tema: Normativa

Des de l'entrada en vigor de la recent modificació de la Llei del Taxi s'han immobilitzat 56 cotxes sense l'autorització pertinent.

dfdfdg

El 13 de juliol va tenir lloc a la seu Departament de Territori i Sostenibilitat una reunió de la Comissió contra l'intrusisme en el sector del taxi, amb la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra, i a la qual també van assistir el gerent de l'IMET, Eduard Ràmia, i Josep Maria Fortuny, subdirector general d'ordenació i de gestió de la direcció de Transport d'aquest Departament.
En la reunió es va informar que, des del gener fins al mes de juny del 2015, s'han efectuat 1.013 inspeccions a Barcelona i a l'àrea metropolitana en el marc de les actuacions contra l'intrusisme en el sector del taxi portades a terme pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana.
També es va informar que des de l'entrada en vigor de la modificació de la Llei del Taxi (març de 2015), que determina la immobilització dels vehicles que ofereixen servei de transport de persones sense l'autorització preceptiva, els Mossos d'Esquadra han fet al voltant de 300 inspeccions i la Guàrdia Urbana 200.
D'altra banda, es va comunicar que, des de l'entrada en vigor de la modificació de la Llei del Taxi, s'han immobilitzat 51 cotxes, el propietari d'un dels quals encara no ha anat a recollir-lo i, en el que portem de juliol, la Guàrdia Urbana ja n'ha immobilitzat altres 5.

Campanya d'informació als hotelers

El subdirector general d'Ordenació i Gestió de la Direcció de Transport, Josep Ma. Fortuny,va informar que des del departament s'ha engegat una campanya d'informació dirigida als hotels de la ciutat i de l'àrea metropolitana sobre les condicions que han de regir la contractació dels transports per part d'aquests establiments davant la proliferació durant els darrers temps de serveis de transport que no disposen de l'autorització administrativa pertinent (veure carta tramesa als hotelers pel Departament de Territori i Sostenibilitat).