Parlament de Catalunya

| Tema: Normativa

L'IMET compareix davant la Comissió d'estudi de les Polítiques Públiques en Matèria d'Economia Col·laborativa

Eduard Ràmia, gerent de l'IMET, durant la seva compareixença

El 30 de juny es va reunir la Comissió d'Estudi de les Polítiques Públiques en Matèria d'Economia Col·laborativa al Parlament de Catalunya. En aquesta sessió va comparèixer, en nom de l'Institut Metropolità Taxi, el gerent, Eduard Ràmia.

El gerent de l'IMET va explicar a la Comissió, formada pels membres de tots els partits polítics amb representació parlamentària, la visió de l'IMET en relació a l'economia col•laborativa i, en concret, a l'opinió d'aquest organisme respecte a la irrupció de les plataformes digitals que permeten el transport de persones i són una clara competència deslleial a un sector regulat com el del taxi de l'àrea metropolitana de Barcelona.
El gerent va dir a la Comissió que la irrupció UBER va ser provocadora i que no val "entrar a sac" en un sector com ho va fer aquesta plataforma, a diferència d'altres que primer es varen dirigir a les administracions per poder operar respectant la regulació del taxi (JoinUp, Hailo o Mytaxi). El model UBER, va subratllar, actua en nom d'una economia col•laborativa falsa potenciant un model passat perquè el que afavoreix és la precarietat laboral, la il·legalitat, vulnera la fiscalitat i les normes socials, i, en definitiva, s'aprofita de la situació econòmica del moment. Va demanar que hi hagi una legislació econòmica específica i clara amb relació al que s'anomena economia col·laborativa.

Comissió d'Estudi de les Polítiques Públiques en Matèria d'Economia Col·laborativa

Juntament amb el gerent de l'IMET van comparèixer davant la Comissió Arseni Gibert, president de l'Autoritat Catalana de la Competència; Maria Sobrio, subdirectora de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència i Jordi Williams Carner, director de Turisme de Barcelona.
El treball fet per la Comissió d'estudi de les polítiques públiques en matèria d'economia col·laborativa després de totes les compareixences programades serà traslladat posteriorment al debat parlamentari per legislar allò que correspongui.