Segon dia de distribució de mascaretes als taxistes de l'AMB

| Tema: Seguretat

Ja se n'han repartit 2.000

COVID19

Avui, dimecres 15 d'abril, és el segon dia que els taxistes de l'àrea metropolitana de Barcelona han passat per la seu de l'Institut Metropolità del Taxi per recollir mascaretes de protecció. Entre ahir i avui ja se n'han repartit un total de 2.000 unitats.

Aquesta acció ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'ATM, l'organisme que ha facilitat el conjunt de mascaretes que seran distribuïdes fins el proper dilluns 20.

Cada taxista rep una mascareta, que és reutilitzable fins a 30 vegades, un cop rentada a 60 graus.

Aquesta repartiment que porta a terme l'IMET s'emmarca en el conjunt de mesures que s'han anat adoptant des de la declaració d'alarma sanitària per tal de garantir la seguretat i la salut dels taxistes, així com la dels usuaris. Durant aquests dies d'emergència, els taxistes estan obligats a rentar i desinfectar els seus vehicles diàriament i es demana que els usuaris deixin lliure el seient del costat del conductor. Així mateix, cal preservar les distàncies de seguretat, per la qual cosa únicament està permès un passatger per taxi, amb excepcions molt específiques com ara acompanyar una persona gran, un menor o una persona amb discapacitat. D'altra banda, per evitar l'intercanvi de diners en efectiu i els contactes innecessaris, s'ha apel·lat als usuaris a pagar preferentment amb targeta o amb el mòbil, i el taxista no està obligat a lliurar el rebut imprès, llevat que els usuaris ho demanin expressament.

Com a mesura de seguretat complementària, l'Institut Metropolità del Taxi ha autoritzat també la col·locació de mampares de protecció provisionals, flexibles, transparents i d'instal·lació no fixa.

Durant aquest dies, el servei de taxi ha estat ajustat a la demanda i tots els treballadors estan exercint la seva activitat amb una gran professionalitat i, fins i tot, amb gestos de solidaritat envers el sector sanitari i les persones afectades per la COVID-19.