Instal·lació de dispositius de visió artificial a 50 taxis de l'AMB

| Subject: Technology

Voluntaris per formar part d'aquest projecte de reducció de la sinistralitat

Autonomous ready
L'Ajuntament de Barcelona i la DGT presenten el projecte Autonomous Ready, que consisteix en la instal·lació del dispositiu de visió artificial Mobileye 8 (sistema ADAS) en flotes de vehicles que circulen de manera recurrent per la ciutat.

Com funciona el projecte?

Consisteix en la implantació als vehicles de dispositius amb sistemes intel·ligents que permeten interpretar l'entorn (senyals de velocitat, presència de vianants, ciclistes i motoristes) i protegir els usuaris i usuàries més vulnerables de l'espai públic. Aquesta tecnologia alerta en cas de risc i/o perill potencial emetent un avís fins a 2 segons abans, i el conductor manté el control del vehicle en tot moment.

Els dispositius també emeten informació, que permetrà identificar punts de risc a la ciutat per tal de poder-ne millorar la infraestructura viària i reduir la sinistralitat, especialment en entorns on es produeix una convivència amb l'usuari vulnerable.

Podeu trobar més informació sobre el funcionament d'aquests dispositius al  vídeo següent https://www.youtube.com/watch?v=pkbHJRUXKqA

Participa (PROCÉS TANCAT)

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat la col·laboració de 50 taxistes de l'àrea metropolitana, als quals instal·larà el Mobileye 8 per tal d'obtenir dades de la circulació en l'àmbit de la ciutat de Barcelona. El consistori destaca que les dades seran anònimes i que els dispositius no tenen una càmera incorporada, sinó un sensor de visió. Un cop acabi el projecte, el 2023, el dispositiu deixarà de reportar la informació i el taxista se'l podrà quedar de regal.