"És una prioritat que el taxi sigui un lloc segur tant per al taxista com per a l'usuari"

| Tema: Seguridad

Intervenció de la gerent de l'IMET a Betevé amb relació a l'informe d'agressions sexuals de l'Hospital Clínic


 
La gerent de l'Institut Metropolità del Taxi (IMET), Maria Teresa Carrillo Palacín, ha intervingut al programa Bàsics de Betevé amb relació a la publicació de l'informe d'agressions sexuals de l'Hospital Clínic, que indica que 14 de les 468 persones ateses durant el 2021 van ser agredides per taxistes.

Carrillo ha manifestat que aquesta notícia és un tema que preocupa molt l'IMET. En primer lloc, per les 14 víctimes que han patit aquestes agressions, que tot i que és un nombre baix d'acord amb el volum de viatges que es fan en taxi al llarg de l'any, segueix sent important. "Només que hi hagués hagut una víctima ja seria preocupant", afirma.

La gerent de l'IMET ha explicat que per a l'Administració "és una prioritat que el taxi sigui un lloc segur tant per al taxista com per a l'usuari", i ha volgut destacar la feina dels més de 13.000 taxistes que diàriament "surten a treballar amb molta honestedat, molta responsabilitat i que són uns grans professionals".

Segons assegura la gerent de l'IMET, "el taxi és un lloc segur i ho ha de ser sempre". Per aquest motiu, es realitzen comissions de seguretat periòdiques en què intervenen les associacions de taxistes, els agents de l'autoritat, l'IMET i la Generalitat, per buscar mecanismes que garanteixin la seguretat dins del taxi.

No obstant això, Carrillo ha apuntat que el principal problema amb les denúncies per agressió sexual és que la majoria no arriben a l'IMET. "En els darrers 5 anys només hem detectat uns 4 o 5 casos", explica. Ara bé, en el moment que això passa, el procediment que se segueix és molt clar: quan s'identifica un taxista com a presumpte agressor sexual, se li obre un expedient informatiu i se li suspèn la credencial de taxista, com a mesura cautelar, perquè no pugui tornar a conduir un taxi fins que no hi hagi una sentència judicial.

"Per nosaltres és molt important que ens arribin tots aquests casos". És per això que, com detalla la gerent, a finals del 2021 es va demanar una reunió amb la Fiscalia dels jutjats de Violència sobre la Dona per coordinar-se i que els jutjats comuniquin a l'IMET el resultat de les sentències en els processos per agressió sexual en què hagi intervingut un taxista.

Carrillo ha declarat que s'espera que aquesta reunió tingui lloc pròximament i que se'n duran a terme tantes com faci falta per millorar la coordinació amb els agents policials, els hospitals i les associacions de taxistes.