Actius els ajuts del Pla Moves III

| Tema: Medio ambiente y sostenibilidad

Per l'adquisició de vehicles elèctrics, híbrids endollables o la instal·lació de punts de recàrrega

Punt de recàrrega

Ja es poden demanar els ajuts del Pla Moves III, relatius a l'adquisició de vehicles elèctrics, híbrids endollables o la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica. El seu objectiu és incrementar entre un 8% i un 10% les matriculacions d'aquest tipus de vehicles. 

Qui els pot sol·licitar? 

Les persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris i administracions sense activitat econòmica que hagin comprat un vehicle inclòs en el programa, o que hagin instal·lat un punt de recàrrega des del passat 10 d'abril

En el cas de les persones jurídiques, la vigència de les ajudes s'inicia a partir del dia següent de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). 

La convocatòria cobreix l'adquisició, via compra o renting de vehicles nous i matriculats per primer cop a Espanya. El preu màxim dels turismes és de 45.000 euros, i per als vehicles de 8 o 9 places, de 53.000 euros.

Quantia dels ajuts

Per a les persones físiques i autònoms que adquireixin un turisme (M1), els ajuts aniran dels 2.500 als 7.000 euros. Podeu consultar la quantia del descompte d'acord amb la motorització del vehicle: 

Plan moves III

A més, els taxis es podran beneficiar d'un descompte del 10% addicional. 

Vigència 

Fins al 31 de desembre de 2023.

Podeu trobar tota la informació i l'accés al tràmit a la web de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN).