La app Ntaxi guanya el premi en la categoria de millor app en els II Premios de Competitividad Digital

| Tema: Tecnología

Premis impulsats per la revista Castilla y León Económica

Premis de la revista econòmica de León
Representants de l'empresa Proconsi, juntament amb els taxistes de Barcelona fundadors i impulsors de Ntaxi, Eduard Guia i Francisco Javier Sanz

Els II Premios de Competitividad Digital, impulsats per la revista Castilla y León Económica, es van lliurar el 16 de març passat a Valladolid. Aquests premis, patrocinats per una entitat bancària, recompensen la innovació i el talent en les xarxes socials.

Una de les empreses premiades per la publicació econòmica va ser Proconsi, que va presentar l'aplicació  NTAXI, creada per compartir taxi. La idea inicial de l'app va néixer per iniciativa d'un grup de taxistes de l'àrea metropolitana de Barcelona, els fundadors de la qual, Eduard Guia i Francisco Javier Sanz, van assistir a la cerimònia de lliurament dels premis.

Tomás Castro, conseller delegat de Proconsi, va expressar la seva satisfacció pel premi rebut i va significar que és un reconeixement al suport que des de l'aplicació s'està donant a un sector que necessita d'iniciatives conjuntes i coordinades de modernització tecnològica per tal d'afavorir la independència i l'autonomia dels professionals taxistes en relació a aplicacions externes al sector i, a la vegada, oferir models d'explotació d'acord amb els nous temps. 

Els taxistes fundadors de l'app Ntaxi van manifestar, per la seva banda, que amb NTAXI es pretén que taxistes i usuaris surtin beneficiats, de tal manera que els desplaçaments per la ciutat s'agilitzin, gràcies a un servei amb totes les garanties legals i a uns desplaçaments realitzats per professionals del sector, sent un mètode per combatre tant la crisi com l'intrusisme.

Carlos Palmón, president de l'Associació Smart Taxi (AST), va dir que el premi reconeix un projecte en què tots els taxistes professionals, sense excepcions, tenen cabuda.  Va afegir que el principal objectiu és sumar esforços i il·lusions, i aconseguir promoure l'ús de solucions tecnològiques innovadores en el sector del taxi.

Vuitanta-una iniciatives es van presentar als II Premios de Competitividad Digital i van ser guardonats, juntament amb Preconsi per la millor app, Iberaval, pel millor bloc; Madaísh, per la millor comunicació/màrqueting;  Súmate Marketing Online, en l'apartat de millor agència en Mitjans Socials; el Consejo Económico y Social de Castiila Léon, per la millor iniciativa pública i Civitas, en la categoria de millor valoració segons l'eina Índecex.