Notas de prensa

Acord de l'IMET amb CaixaBank per flexibilitzar el retorn de préstecs amb pignoració de llicències

| Subject: Taxi

• CaixaBank contemplarà una carència de 12 mesos del capital subscrit per cada taxista i la possibilitat d'allargar 12 mesos el termini del seu préstec • Cada taxista afectat rebrà una atenció personalitzada

L'Institut Metropolità del Taxi ha arribat aquest matí a un acord amb CaixaBanK per tal de resoldre de forma particularitzada les diferents situacions dels professionals del taxi afectats per un crèdit amb pignoració de la llicència. S'ha assolit aquest acord en el marc d'una reunió en què, a més dels responsables de l'IMET i de l'entitat bancària, han assistit els representants de les associacions del taxi.

CaixaBank donarà solucions personalitzades a cada client. Destaca de l'acord la proposta d'allargament de 12 mesos de carència del capital, i la possibilitat d'allargar el termini del préstec 12 mesos, amb independència de si l'operació està avalada per Avalis.

Les oficines de CaixaBank contactaran amb els seus clients segons el venciment de les moratòries i, a tal efecte,  un equip de suport reforçarà a les oficines per tal de poder atendre a tots els taxistes clients.

Per últim, CaixaBank habilitarà  un circuit de riscos i de control especial per agilitzar la tramitació d'aquestes operacions.

Rosa Alarcón, presidenta de l'IMET, s'ha congratulat de l'acord a què s'ha arribat amb CaixaBank i ha afirmat que "el sector del taxi és un sector essencial per a la mobilitat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i representa a més de 10.000 famílies que ho estan passant malament a causa de la pandèmia i a qui hem de poder ajudar en aquests moments de crisi, igual com s'està fent amb d'altres sectors econòmics de la ciutat i del país".

Al registre de l'IMET figuren actualment gairebé 3.200 llicències pignorades en diferents entitats bancàries. La quantitat del préstec, el temps de cancel·lació i la possibilitat d'afrontar el seu pagament és tan diferent com la quantitat de taxistes que van pignorar la seva llicència.