Notas de prensa

El Tesla Model 3, cent per cent elèctric i zero emissions, s'incorpora a la flota de taxis de l'AMB

Vehicle autoritzat per a taxi 2020

| Subject: Taxi

L'autonomia d'aquest vehicle s'adapta molt bé al servei de taxi

? L'autonomia d'aquest vehicle s'adapta molt bé al servei de taxi
? Aporta un estalvi al taxista en combustible i manteniment
? Gairebé el 56% dels taxis de l'AMB circulen avui amb energies netes

L'Institut Metropolità del Taxi (IMET) ha autoritzat el vehicle Tesla, Model 3, que s'incorpora a la flota de taxis de l'àrea metropolitana de Barcelona a partir d'aquest mes. L'IMET ha autoritzat aquest model perquè es tracta d'un vehicle 100% elèctric, d'emissions zero i, per tant, respon a les línies d'actuació que impulsen i promouen l'ús d'energies netes per a la mobilitat sostenible en el conjunt de les ciutats metropolitanes.

Es tracta d'un vehicle interessant per al sector del taxi perquè té una autonomia que s'adapta molt bé a aquest tipus de transport i, a més, suposa un estalvi important en combustible i manteniment, aspectes que el taxista valora molt. En tractar-se d'un vehicle de gamma alta permet oferir una alternativa a un segment d'usuaris que demanen aquest tipus de vehicle.

El Tesla Model 3 és confortable, amb un espai molt ampli per als ocupants dels seients posteriors. A més, disposa d'un maleter de bones proporcions, sempre necessari per a desplaçaments específics.

Actualment, el termini de lliurament d'aquest model per part del fabricant al taxista és d'entre dos i tres mesos.

El parc de taxis metropolità ja disposa de 45 cotxes elèctrics  de tres models diferents: Nissan e-NV200 (2), Nissan Leaf (19) i Tesla Model S (24). L'Institut Metropolità del Taxi continuarà treballant  per aconseguir que el 100% de la flota de taxis sigui sostenible. Actualment, gairebé un 56% dels taxis de l'AMB circulen amb energies netes.