Models de regeneració de l'aigua

| Tema: Aigua

L'expert Piet du Pisani parla sobre regeneració d'aigua per a consum directe

Convidat per l'Asociación Española de Reutilización Sostenible del Agua (ASERSA), de la qual l'AMB forma part, l'expert en regeneració d'aigua Piet du Pisani, executiu estratègic dels serveis del cicle de l'aigua a la ciutat de Windhoek, capital de Namíbia, va fer una conferència sobre tècniques de regeneració d'aigua per convertir l'aigua de rebuig de nou en aigua potable.

Pisani, durant la conferència, va explicar els processos tècnics de la regeneració, i va animar altres parts del món (en aquest cas, la regió mediterrània) a posar-les en pràctica no només en episodis d'emergència (sequeres), sinó de manera continuada, per crear confiança en la ciutadania i garantir-li un servei tan bàsic com l'aigua.

Les estratègies realitzades per Pisani a Namíbia han permès que Windhoek pugui garantir el subministrament d'aigua a la seva població, cosa que d'una altra manera seria impossible, atès el clima extremadament sec que té i que està envoltada de deserts.


La conferència va tenir  lloc el passat 13 de maig al Museu Colet de Barcelona. A banda d'ASERSA, altres entitats que van formar part de l'organització van ser l'AMB, Aqualogy i Veolia; també es va comptar amb la col·laboració del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible.

Documents relacionats