10a Cursa de la Dona

| Tema: Notificacions

A leas 10 h del diumenge 19 d'octubre es portarà a terme la 10a edició de la Cursa de la Dona, amb un recorregut de 8,2 quilòmetres, amb l'inici a l'avinguda Reina Maria Cristina i l'arribada a l'avinguda de Rius i Taulet. El temps màxim per completar el circuit serà de dues hores i trenta minuts amb afectacions de trànsit. Finalitzada la cursa, es farà una festa amb sessió d'aeròbic i d'altres activitats, a la plaça de l'Univers.

La participació a l'edició de l'any 2013 va ser de 20.000 corredores. Per a aquest any l'organització preveu 25.000 participants.

Zona de concentració i itinerari

Concentració: Av. Reina Maria Cristina i av. Francesc Ferrer i Guàrdia (fins Poble Espanyol).

Recorregut: Av. Reina Maria Cristina – pl. Espanya – av. Paral•lel (calçada descendent) – Floridablanca – Calàbria – Gran Via de les Corts Catalanes (calçada central) – pl. Tetuan – pg. Sant Joan (calçada descendent) – ronda Sant Pere – pl. Urquinaona (calçada central) – ronda Sant Pere – pl. Catalunya (costat muntanya) – rda. Universitat – pl. Universitat (calçada mar, costat muntanya) – Ronda Sant Antoni (costat muntanya) – Sepúlveda – Viladomat – av. Paral•lel, de Viladomat a Calàbria calçada ascendent – av. Paral•lel (canvi de costat entre Calàbria i Rocafort) – av. Paral•lel, de Rocafort a Tamarit per la calçada descendent (sentit contrari a la circulació) – Tamarit  (sentit contrari a la circulació) – Lleida (sentit contrari a la circulació) – av. Rius i Taulet.

Principals desviaments de trànsit

UT 2 l'Eixample

Gran Via CC – Calàbria / Gran Via CC – Entença
El trànsit provinent de la Gran Via CC en sentit Besòs es desviarà per Entença i/o Calàbria.

UT 3 Sants – Montjuïc

Av. Paral•lel

La circulació ascendent de l'av. Paral•lel serà desviada en pl. Drassanes, i la residual en Portal de Santa Madrona i Nou de la Rambla. S'efectuaran els desviaments adients impedint els girs dels carrers transversals en sentit pl. Espanya.

La circulació descendent de l'av. Paral•lel es desviarà a la pl. Espanya.

Divisió de calçades

UT 2 l'Eixample

Gran Via CC, entre Rambla Catalunya i pg. de Gràcia
La cursa anirà per la calçada costat mar, la qual es dividirà, deixant tres carrils per als corredors (costat muntanya) i un per als vehicles.

Ronda Universitat, entre pl. Catalunya (costat Besòs) i Balmes
S'habilitarà un carril des de les sortides del pàrquing de pl. Catalunya (costat Besòs-muntanya i Llobregat-muntanya) fins al carrer Balmes, reservant el costat muntanya de la calçada per a les corredores.

Pl. Universitat (costat mar)
Es dividirà per sobre de la doble línia contínua, reservant la calçada muntanya pels corredors procedents de rda. Universitat i que es dirigeixen cap a rda. Sant Antoni, i la calçada mar per a la circulació procedent de rda. Sant Antoni direcció a Pelai.

Ronda Sant Antoni, entre pl. Universitat i Sepúlveda
Es dividirà la calçada, per sobre la doble línia continua, deixant la calçada Llobregat pels corredors i la calçada Besòs per als vehicles.

UT 3 Sants-Montjuïc

Pl. Espanya (calçada mar), entre av. Reina Maria Cristina i av. Peral•lel
S'efectuarà un doble tancament:
- Deixant 4 carrils del costat mar de la plaça per les corredores.
- Deixant un pas per vianants entre la cursa i la circulació de vehicles.

Av. Paral·lel, entre Manso i Parlament
Es senyalitzarà el recorregut de la tornada per l'encreuament de calçada en l'av. Paral•lel (de calçada Besòs a calçada Llobregat), per la qual cosa, s'habilitarà un espai prou ample per permetre el pas corredors.

Zones aïllades per la cursa

La zona interior delimitada pels carrers: pg. de Gràcia, Gran Via de les Corts Catalanes (lateral mar), pg. de Sant Joan i rda. Sant Pere romandran temporalment aïllats. La sortida dels vehicles que es trobin a la zona s'efectuarà per Roger de Llúria amb Gran Via. CC., aprofitant els espais naturals entre corredors.