Afectacions de trànsit el diumenge 18 per la Cursa de la Mercè

| Tema: Ciutat

També hi haurà afectacions el divendres i el dissabte amb motiu de les tasques de preparació de l'esdeveniment esportiu.

Diumenge al matí, a partir de les 09:30 h, s'iniciarà la Cursa de la Mercè. Els participants recorreran un circuit de 10 quilòmetres d'alguns carrers de Barcelona, què suposarà alteracions de trànsit. Es produiran també algunes altres afectacions amb motiu de la preparació i desmuntatge de l'esdeveniment. Preneu-ne nota!

Afectacions 

  • Av. Reina Maria Cristina (sortida i arribada): A partir de les 20.00 hores de divendres, l'organització col·locarà les tanques per a la reserva d'estacionaments a ambdós costats. A partir de les 10.00 hores del dissabte 12, s´iniciarà el muntatge de les instal·lacions sense afectar al trànsit i a les 15.00 hores, s´iniciaran els muntatges a la calçada.

  •  Av Francesc Ferrer i Guàrdia: A les 06.30 hores, del diumenge 13 de setembre, muntatge dels calaixos de sortida, com a continuació dels calaixos de sortida de l'av. Reina Maria Cristina.

  • Instal·lacions pl. Josep Puig i Cadafalch: S'iniciarà el muntatge el dissabte dia 12 sobre les 16.00 hores, sense cap incidència al trànsit.


Muntatge de punts de control de cronometratge

Només hi haurà un punt de control de cronometratge, corresponent al punt quilomètric 5 i ubicat al carrer Roger de Flor 3-5 (entre Buenaventura Muñoz i pg. Pujades), lloc on a les 08.45 hores s'instal·larà una catifa de 6 metres.
Una vegada instal·lada la catifa de control de cronometratge, els vehicles ja no podran circular per damunt.

Divisió de calçades

Eixample

  • Gran Via CC, entre Rambla Catalunya i pg. de Gràcia: La cursa anirà per la calçada costat mar, la qual es dividirà, deixant tres carrils per als corredors (costat muntanya) i un per als vehicles.

  • Ronda Universitat: S´habilitarà un carril des de la sortida del pàrquing de pl. Catalunya (costat Llobregat) fins al carrer Balmes, reservant el costat muntanya per als corredors.

  • Pl. Universitat (costat mar): Es dividirà per sobre de la doble línia contínua, reservant la calçada muntanya pels corredors procedents de rda. Universitat i que es dirigeixen cap a rda. Sant Antoni, i la calçada mar per a la circulació procedent de la rda. Sant Antoni direcció a Pelai.

  • Ronda Sant Antoni, entre pl. Universitat i Sepúlveda: Es dividirà la calçada, per sobre la doble línia continua, deixant la calçada Llobregat pels corredors i la calçada Besòs per als vehicles.


Sants – Montjuïc
  • Pl. Espanya (calçada mar): Es subdividirà el costat mar de la plaça, entre l´av. Paral·lel i l´av. Reina Maria Cristina de la següent manera: Els dos carrils més propers a la vorera, pels corredors. A continuació hi haurà un
  •  doble tancament (amb tanques) per tal de permetre el pas de vianants (pel mig d´aquest doble tancament). Els carrils més propers a la font central es deixaran per a la circulació dels vehicles.
Sant Martí
  • Pg. Pujades, entre Roger de Flor i pg. Lluís Companys: Es dividirà la calçada, per sobre la doble línia continua, deixant la costat muntanya pels corredors i la costat mar per als vehicles.

  • Zones aïllades per la cursa: La zona interior delimitada pels carrers: pg. de Gràcia, Gran Via de les Corts Catalanes (lateral mar), pg. de Sant Joan i Ronda Sant Pere quedaran temporalment aïllats. La sortida dels vehicles que es trobin a la zona, s´efectuarà per Roger de Llúria amb Gran Via Corts Catalanes, aprofitant els espais naturals entre corredors.

Desviaments principals


Eixample

  • Gran Via CC – Calàbria / Gran Via CC – Entença

El trànsit provinent de la calçada central de Gran Via CC es desviarà per Calàbria i/o Entença.

Sants – Montjuïc

  •  Av. Paral·lel

La circulació ascendent es desviarà a la pl. Drassanes i la descendent a la pl. Espanya.

  • Circulació interior

Només estaran autoritzats a circular pel recorregut de la prova i sempre en el sentit de la marxa els vehicles acreditats per l´organització.

Desmuntatge d'instal·lacions de Montjuïc

  • Av. Francesc Ferrer i Guàrdia i l'av. Reina Maria Cristina

S´estima que el desmuntatge de les instal·lacions començarà sobre les 12.00 hores del diumenge i entre les 14.30 i les 15.00 hores es restablirà el pas del trànsit.

Font: Ajuntament de Barcelona - Guàrdia Urbana