Obres de la nova Rambla: afectacions al trànsit i reubicació de la parada de taxis

| Tema: Ciutat

En la primera fase, només es podrà circular en sentit pujada i per la calçada més propera al Raval

Plànol de les obres de la Rambla

A mitjans d'aquest mes de juny, previsiblement el dia 17 de juny, l'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa les obres de la nova Rambla, entre el portal de Santa Madrona i la plaça de Catalunya. Aquestes obres comportaran afectacions de trànsit en la zona i obligaran a modificar alguns dels recorreguts que se segueixen habitualment.

Les obres es faran en tres fases diferents. La primera, que comença aquest mes, afectarà la vorera i la calçada de la banda del Besòs de la Rambla (que dona al barri Gòtic) i durarà uns 10 mesos, aproximadament. Durant aquest temps, els vehicles no podran circular per aquest costat del vial. La pujada per la Rambla es podrà continuar fent per la calçada de la banda del Raval i no serà possible circular en sentit de baixada.

En conseqüència, aquells vehicles que vulguin fer tot el recorregut de baixada (de muntanya a mar) caldrà que es desviïn per la Via Laietana. Ara bé, els taxis que necessitin accedir a l'interior del barri Gòtic podran escollir un recorregut alternatiu proposat pel consistori.

D'altra banda, per sortir del barri Gòtic s'habilitaran diversos passos al mateix passeig central de la Rambla per poder agafar el carril de pujada, reubicat a la calçada del Raval.

Finalment, a la calçada de la banda del Raval s'habilitarà una parada de taxis, i es mantindran o es reubicaran algunes places a disposició dels hotels.