S'autoritza el Toyota Corolla Touring Active Plus, híbrid de benzina, com a vehicle per a taxi

| Tema: Motor

És important consultar la fitxa del vehicle abans d'adquirir-lo


 

L'Institut Metropolità del Taxi (IMET) ha autoritzat el Toyota Corolla Touring Active Plus, híbrid de benzina, amb 140 CV i canvi automàtic, com a vehicle per prestar el servei de taxi a l’àrea metropolitana de Barcelona, a instància de la sol·licitud presentada per un taxista.

Abans de comprar el vehicle és molt important consultar la fitxa d'especificacions següent, que detalla aspectes tan rellevants com la manera en què s'ha de pintar la carrosseria.

Alguns dels apectes que cal tenir en compte si es vol utilitzar aquest vehicle com a taxi són els següents: 

  • L’únic acabat autoritzat per aquest vehicle és l’Active Plus, que va equipat amb vidres transparents amb un nivell de transmissió de la llum superior al 70 %.
  • El taxímetre autoritzat per aquest vehicle és únicament el de mirall retrovisor.
  • Per poder legalitzar la instal·lació del taxímetre amb una reforma d’importància a la ITV, es necessitarà el certificat del fabricant del vehicle del punt de presa de senyal taquimètric. S'ha de sol·licitar aquest certificat en el moment de compra del vehicle, ja que és imprescindible perquè el vehicle pugui ser taxi. El taller instal·lador de taxímetres comunicarà al taxista interessat tot el procés que haurà de seguir per a la legalització de la instal·lació del taxímetre.
  • Pel que fa a les cobertures de la garantia del vehicle, s'hauran de concretar amb el venedor en el moment de formalitzar la compra.