Autoritzat l'Skoda Octavia com a taxi

| Tema: Motor

En versió GNC i híbrid endollable de benzina

Skoda octavia

L'Institut Metropolità del Taxi (IMET) ha autoritzat el nou Skoda Octavia, en versió gas natural (GNC) i híbrid endollable de benzina (PHEV), com a vehicle per a prestar el servei de taxi. Es tracta d'un vehicle ampli i espaiós amb una llargada de 4,68 metres, una amplada d'1,82 metres i una alçada d'1,47 metres. 

La versió GNC homologada es correspon amb l'acabat Ambition, i disposa d'un motor de 96 kW (130 cv) amb un canvi manual de sis marxes. La capacitat del maleter és de 600 litres, i segons el fabricant, el seu consum combinat WLTP és de 5,6 litres per cada 100 km.

Per altra banda, la versió híbrida endollable de benzina disposa d'un motorde combustió, que es combina amb un motor elèctric, i junts proporcionen una potència de 150kW (200 cv). La casa Skoda indica que el vehicle té una autonomia 100% elèctrica de 69 km en cicle WLTP, i que el consum combinat és de 1 litre per cada 100 km. En aquest cas, la capacitat del maleter és de 450 litres, i els acabats autoritzats per a la versió híbrida són l'Ambition i Style.

El fabricant Skoda recorda que per l'adquisició de la versió híbrida, els taxistes es poden beneficiar de les ajudes del plan MOVES. 

Pots consultar aquí la llista actualitzada de vehicles autoritzats per a taxi