La gerent de l'IMET intervé al congrés ‘El transport públic és cosa de dones'

| Tema: L'entrevista

Ha ressaltat que al sector del taxi les dones s'incorporen progressivament

La gerent de l'Institut Metropolità del taxi (IMET), Maria Teresa Carrillo Palacin, ha intervingut al congrés ‘El transport públic és cosa de dones', organitzat per Promoció del Transport Públic i Col·lectiu Punt 6. A la taula de debat, s'ha donat a conèixer l'experiència de diverses dones en l'entorn laboral del transport. La gerent de l'IMET ha ressaltat que les dones s'incorporen progressivament en el sector del taxi. "L'any 1980 a l'àrea metropolitana de Barcelona només hi havia 60 dones conductores, però actualment hi ha unes 800", ha matisat.

Tot i ser un sector especialment masculinitzat, la gerent ha destacat que a l'IMET els treballadors que tenen tracte directe amb els taxistes són unes 26 persones, 20 de les quals són dones. A més, ha afegit que "el 2015, per primera vegada, les tres persones al comandament de l'administració han sigut dones, amb una presidenta, una gerent i una directora de serveis al capdavant".

A la ponència, també s'ha tractat el tema de la seguretat al transport. La gerent ha afirmat que, d'acord a una recent enquesta publicada pel RACC, el taxi és el transport públic que inspira més seguretat entre els ciutadans de l'àrea metropolitana de Barcelona i, molt particularment, quan la dona és la conductora.

Ha acabat la seva intervenció recalcant que "el món es mou perquè som homes i dones, i perquè el món avanci es necessiten els dos". "Som diferents i complementaris", ha emfatitzat.

Vídeo de les declaracions de la gerent