Aprovat definitivament el reglament de l'AMB que regularà els serveis urbans realitzats per les VTC

| Subject: Regulations

L'IMET serà l'organisme encarregat de fer complir la nova reglamentació.

Ple de l'AMB juny 2018
Sessió del Ple en què s'ha aprovat el Reglament.
Sessió aprovació Reglament
Diversos representants del sector i taxistes en actiu han seguit el Ple en directe

Avui, el Ple del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat definitivament el Reglament d'Ordenació de transport urbà de viatgers amb conductor en vehicles de turisme que discorre íntegrament a l'àrea metropolitana de Barcelona.

La presidenta de l'AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, han manifestat en la seva intervenció que amb l'aprovació definitiva d'aquest Reglament es fa un pas més, necessari per a la regulació i l'ordenació d'allò que passa pel territori metropolità.

La presidenta de l'AMB ha assegurat que aquesta normativa és fruit de mesos de treball per trobar la fórmula jurídica per assolir aquest objectiu.  Colau ha explicat que han estat moltes les reunions, les consultes i els informes d'experts que han permès portar a aprovació definitiva aquest reglament, i en aquest sentit, la presidenta s'ha felicitat pel treball jurídic desenvolupat per l'AMB. "No mirem cap a una altra banda, mirem la realitat, i el que no pot ser és que disfressats de noves formes d'economia hi hagi grans interessos especulatius que se saltin les regles del joc i que pretenguin amenaçar el dret a la mobilitat i a la lluita contra la contaminació", ha afirmat.

Ada Colau ha recordat que la prevista entrada de noves llicències VTC operant en plataformes digitals, sense el reglament que avui s'ha aprovat, hauria suposat un impacte en la línia de flotació de les polítiques de preservació del bé comú i ha emfatitzat que l'AMB està en l'exercici ple de les seves competències en matèria de mobilitat, de regulació del trànsit i de defensa del sector del taxi, un sector públic essencial de l'AMB en la lluita contra la contaminació. "No podem permetre", ha puntualitzat,  "que per una escletxa legal s'aprofitin plataformes digitals i pretenguin envair amb milers de vehicles, les nostres ciutats metropolitanes". "Estem aquí per exercir les nostres competències, per defensar el sector del taxi, però per defensar molt més àmpliament el dret a la mobilitat, el dret a un aire net, que puguem respirar", ha reblat.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, per la seva banda, ha concretat que "aquesta regulació que avui aprovem també té l'objectiu de controlar el creixement de la circulació de vehicles que circulen pels nostres carrers, tenint en compte les emissions contaminants que generen aquests turismes a les nostres ciutats". "Recordem les polítiques que estem fent i impulsant des de l'AMB per crear una metròpolis amb l'aire més net i amb més qualitat de vida per als ciutadans, i que passa per la racionalització dels vehicles a motor  i la restricció dels més contaminants", ha afegit. "Per tant, la mesura que avui aprovem també va en aquesta línia de sostenibilitat que vam aprovar a l'AMB amb un programa el gener del 2017, i que també estan liderant d'altres ciutats", ha conclòs. 

Antoni Poveda també ha defensat la competència metropolitana per decidir i regular el transport públic que es presta a la metròpolis Barcelona. "Volem afrontar la situació del sector i els problemes per evitar que en el futur es posi en perill la subsistència d'aquest transport", ha destacat.

399 AUTORITZACIONS
A partir d'aquest moment, l'AMB tindrà vigents 399 autoritzacions de VTC, xifra que contempla les autoritzacions de l'antiga Corporació Metropolitana de Barcelona, així com les atorgades per la Generalitat de Catalunya, d'acord amb l'Ordre Ministerial que establia la limitació 1/30. L'AMB també podrà atorgar autoritzacions VTC temporals per donar resposta a esdeveniments importants i de gran demanda de mobilitat, com ara el Mobile World Congress.

Totes aquestes autoritzacions aniran identificades amb un adhesiu situat a l'angle superior dret de la part davantera del vehicle VTC,  i  podran ser verificades a temps real pel sistema de control de la Guàrdia Urbana i del Servei d'Inspecció de l'AMB.

Consulta contingut nou Reglament