Diversos usuaris denuncien cobraments abusius de taxistes a la sortida del Sónar

| Tema: Ciutat

BTV es fa ressò d'aquesta notícia en el seu informatiu del 23 de juny.


Alguns assistents al festival Sónar han assegurat a BTV que diversos taxistes els van voler estafar a la sortida. Diuen que per portar-los fins al centre els cobraven entre 50 i 80 euros, o bé negociaven sense activar el taxímetre. Associacions del sectors han admès aquests cobraments abusius, també l'Institut Metropolità del Taxi, que parla de "pràctiques minoritàries". Encara que accepta que hi ha un repunt quan es produeixen esdeveniments com el Sónar o el Mobile World Congress.

BTV ha pogut contactar amb diversos usuaris que denuncien l'estafa per part d'alguns taxistes el passat cap de setmana quan sortien del festival Sónar al recinte de Fira de Barcelona de l'Hospitalet. Expliquen que els va costar trobar un taxi que funcionés amb el taxímetre; i que alguns, per portar-los fins al centre de Barcelona, els cobraven entre 50 i 80 euros per un trajecte que costa menys de 20 euros. No és el primer any , asseguren, que són testimonis directes d'aquests cobraments abusius.

Algunes associacions de taxistes reconeixen que hi ha casos en què es produeix aquesta mala pràctica. És el cas del Grup de Taxistes Independents. Un dels membres de la junta, Enrique Gómez, fa temps que ho denuncia a les administracions. Segons explica, hi ha al voltant d'un 5% de taxistes que cobren de més o ofereixen preus tancats quan hi ha grans esdeveniments, però també a l'entorn de llocs turístics com la Sagrada Família i el Parc Güell, i també a la Terminal 2 de l'Aeroport de Barcelona – el Prat. Gómez diu que últimament el nombre de taxistes que actua així ha augmentat.

L'Institut Metropolità del taxi té constància d'aquesta estafa. El seu gerent, Eduard Ràmia, explica que en els darrers mesos han revocat algunes llicències a taxistes per cobraments abusius i que ja tenen dues denúncies fetes pels seus propis inspectors el passat cap de setmana. Concreten que tenen constància d'alguns casos més. Tot i això, Ràmia explica que es tracta de "males pràctiques minoritàries" i diu que quan hi ha un esdeveniment com el Sónar o el Mobile World Congress es produeix un repunt de les estafes, motiu pel qual l'IMT reforça les inspeccions. La recomanació d'aquest ens és que els usuaris que es trobin amb casos semblants apuntin el número de llicència del conductor i presentin una denúncia.