El Consell Metropolità aprova les Tarifes Urbanes 2020 del servei de taxi

Tornar

| Tema:

Pendents de ratificació per part de la Comissió de Preus de la Generalitat

El Ple del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovati les tarifes del servei de taxi per a l'any 2020, amb els vots favorables d'ERC, PSC, En Comú Guanyem i Junts per Catalunya, i l'abstenció de Barcelona pel Canvi, PP, Ciutadans Guanyem Badalona en Comú, Ara Decidim Ripollet i Compromís i Acord per Torrelles.

La tarifa del taxi del nou any tindrà un increment ponderat de l'1,1 % respecte a la del 2019. Amb l'objectiu de simplificar el sistema i facilitar la comprensió de les tarifes per part de la ciutadania, s'ha eliminat la tarifa T3 i únicament s'estableixen la tarifa diürna (T1) i la tarifa nocturna i de caps de setmana (T2). D'altra banda, s'elimina el suplement de maletes seguint la tònica de la majoria de ciutats europees.

Atenent al fet que els darrers anys hi ha hagut una autorització per a l'ampliació de 2 places en la capacitat total dels vehicles, s'ha incrementat en 1,20 euros el suplement per places. D'altra banda, els suplements dels trajectes amb origen a l'Estació de Sants i a la Fira Gran Via-l'Hospitalet s'han actualitzat perquè que no s'havien modificat des de l'any 2008.
Atesa la bona acollida que els usuaris estant donant a la tarifa de preu tancat impulsada per l'IMET el darrer trimestre de 2019, aquesta es consolida i continuarà incorporada en el sistema tarifari. És una tarifa que només pot ser aplicada a través les APP de les empreses mediadores del servei de taxi. Actualment són 12 les APP del sector que ja la tenen implementada i l'ofereixen als seus usuaris. 

Finalment, es manté la tarifa de 39 euros (T4) per als trajectes procedents de l'aeroport cap al moll adossat i viceversa.
Com ja és habitual, el model tarifari aprovat avui ha de ser ratificat per la Comissió de Preus de la Generalitat de Catalunya i entrarà en vigor abans de Nadal.

Consulteu les tarifes aprovades