Preguntes freqüents

| Tema: Normativa

Noves normes per a l'aplicació de vehicles taxi

Vehicles autoritzats

El Ple del Consell Metropolità de Barcelona del 26 de juny passat va aprovar la modificació d'alguns articles del Reglament Metropolità del Taxi que  afecten a l'autorització de vehicles. A partir d'aquests canvis, han sorgit algunes dubtes i preguntes que s'aclareixen en les línies següents

Sobre els Vehicles que superen l'edat màxima establerta (10 anys/14 anys PMR i ELÈCTRICS)

El meu vehicle supera l'edat màxima establerta de 10/14 (PMR i Elèctrics) anys. Quin termini tinc per a substituir-lo?

L'IMET va aprovar un calendari per al compliment de la norma i, per tant, el termini dependrà de l'any de matriculació del vehicle.

Vaig comprar la llicència amb un vehicle de 10 anys ara fa 6 mesos. He de canviar-lo ara o tindré un mar-ge de temps per poder-ho fer?

Ha de complir el calendari de renovació establert per l'IMET.

Sobre els vehicles de més de 5 places


Hi ha limitació en el nombre de vehicles adaptats per a persones de mobilitat reduïda (PMR)?

No. El límit establert per a vehicles de més de 5 places només és per als vehicles no adaptats.

Tinc un vehicle de més de 5 places i vull substituir-lo. Puc comprar-ne un altre de més de 5 places?
Sí, sempre i quan el vehicle aplicat no s'hagi comprat, conjuntament amb la llicència, amb data posterior a 26 de juny de 2018. En aquest darrer cas, només podrà comprar un vehicle de més de 5 places si no s'ha arribat al límit del 15%. Abans de fer la compra del vehicle s'haurà de demanar autorització a l'IMET. Una vegada atorgada l'autorització provisional, s'haurà de formalitzar presentant una comanda i una paga i senyal del vehicle en el termini màxim de 15 dies. El termini màxim per aplicar el vehicle de més de 5 places serà de 6 mesos a partir de la data de la sol·licitud.

Puc transferir la meva llicència amb un vehicle de més de 5 places?
Sí que es pot transferir la llicència amb un vehicle de més de 5 places, sempre i quan l'edat del vehicle no superi el límit establert. El nou titular que hagi adquirit el vehicle no podrà substituir-lo per un de més de 5 places, que no sigui PMR.


Quantes places podrà tenir el meu vehicle?
El vehicle podrà tenir 6, 7, 8 o 9 places, sempre i quan estiguin autoritzades.

Podré sol·licitar l'ampliació del nombre de places autoritzades si actualment en tinc 7?
Sí que es podrà demanar l'ampliació del nombre de places, sempre i quan el fabricant d'aquest hagi demanat l'aprovació d'aquell nombre de places i l'IMET l'hagi concedit i el vehicle en concret admeti la transformació.


Què passa amb el dièsel?


A partir del 2019, l'IMET no autoritzarà ni deixarà aplicar vehicles dièsel per al servei de taxi, en compliment de la normativa de l'AMB que promou un conjunt de mesures per tal de combatre els alts índexs de contaminació en el conjunt de municipis metropolitans. Aquest fet i la nova normativa d'autorització de vehicles recollits al renovat art. 27 del Reglament Metropolità del Taxi planteja algunes preguntes recurrents dels i de les taxistes que cal aclarir:

A partir de l'1 de gener de 2019, podré aplicar a la meva llicència un vehicle amb combustible dièsel? 

No, excepte en el cas de vehicles de més de 5 places que estiguin o puguin ser adaptats per al transport de persones de mobilitat reduïda (PMR).

A partir de l'1 de gener de 2019, podré transferir la llicència amb un vehicle de combustible dièsel?

Sí que es podrà transferir la llicència amb un vehicle dièsel, sempre i quan l'edat del vehicle no superi el límit establert.


Vehicles autoritzats a 31 d'octubre de 2018