Accessos directes:

Resultat del primer estudi sobre la qualitat de l'aire a l'interior dels taxis

Tornar

| Tema:

Presentat avui a la Taula Tècnica del Taxi (TTT)

Avui, la investigadora de l'IDAEA del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), Teresa Moreno, ha presentat a la Taula Tècnica del Taxi el primer estudi sobre la qualitat de l'aire a l'interior dels taxis. Aquest estudi s'ha pogut portar a terme gràcies a la col·laboració de 21 taxistes de l'àrea metropolitana de Barcelona. 

Teresa Moreno ha assenyalat en la seva intervenció que una les precaucions que han de tenir els taxistes per mantenir l'habitacle del seu vehicle saludable és fer un ús intel·ligent de la ventilació interior perquè redueix la infiltració, tant dels contaminants externs que es produeixen als carrers, com per l'acumulació de contaminants que es generen a l'interior del vehicle. Quan la qualitat de l'aire és més dolenta fora que dins del taxi, el taxista haurà d'obrir les finestres en els llocs de la ciutat on es percep que l'aire pot ser més pur. Encara que no hi ha una demostració científica que els ambientadors són contaminants, aconsella no portar-los. Per evitar la contaminació que produeixen altres vehicles, aconsella també guardar la distància de seguretat i, d'altra banda, fer servir l'aire condicionat perquè els seus filtres –que han de ser canviats amb regularitat— retenen les partícules.

Teresa Moreno assegura en el seu estudi que els vehicles elèctrics i els híbrids són els que menys partícules contaminants produeixen a l'habitacle, la qual cosa no es produeix en els vehicles dièsel o en els vehicles de més antiguitat.


Un resum de l'estudi i les conclusions es poden consultar a l'enllaç següent: