L'IMET posa al servei de la ciutadania més taxis adaptats

| Tema: Normativa

El canvi reglamentari no implica l'increment del nombre de les llicències de taxi de l'AMB

Taxis adaptats

En el Ple d'avui, 30 d'abril, s'ha aprovat també de forma definitiva la modificació del Reglament Metropolità del Taxi que permetrà oferir a la ciutadania més taxis adaptats (PMR). Amb aquesta modificació i, d'acord amb la Llei del Taxi, el percentatge de llicències de taxi d'aquells taxistes que disposen de més d'una queda establert en un 15%. Fins ara, el Reglament Metropolità del Taxi el situava en un 10%. El canvi reglamentari no implica l'increment del nombre de les llicències de taxi de l'ÀMB, actualment contigentat.

A partir d'ara, els taxistes que ja tinguin una llicència i així ho desitgin podran optar per una altra amb la condició que la treballin amb un vehicle adaptat per al transport de persones amb mobilitat reduïda (PMR) i que el servei es presti mitjançant una emissora de ràdio, aplicacions informàtiques per a dispositius fixos o mòbils, entre d'altres.
L'Increment dels vehicles adaptats a PMR permetrà a l'IMET complir amb el Reial Decret 1544/2007, on s'estableix  el percentatge d'un 5% de vehicles adaptats PMR respecte al nombre total de llicències de taxi. 

NOTIFICACIÓ ADDICIONAL

Per a coneixement del sector: LA MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT METROPOLITÀ DEL TAXI aprovada el passat 30 d'abril pel Ple del Consell Metropolità de l'AMB en relació a l'ampliació del nombre de llicències que poden estar en mans de titulars de més d'una (ampliació vinculada a serveis PMR), SERÀ D'APLICACIÓ EN LA DATA QUE ES DEFINEIXI EN L'APROVACIÓ DEL PROCEDIMENT ADMINISTRATIU CORRESPONENT, que serà comunicada a través d'aquest mitjà de comunicació.