El taxi de l'àrea metropolitana de Barcelona es mobilitza de forma pacífica per demanar el compliment de la llei

| Tema: Normativa

La presidenta de l'IMET, Mercedes Vidal, dona el seu suport al sector

Manifestació taxistes 26 d'abril de 2017
Totes les organitzacions del taxi amb presència a l'àrea metropolitana de Barcelona van participar el dimecres 26 en la manifestació per tal de mostrar el seu total rebuig a qualsevol intent de modificar la proporcionalitat 1/30  dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) en relació al taxi i contra l'intrusisme de les plataformes digitals.

La manifestació, que es va iniciar a la plaça de Catalunya, va transcórrer de forma pacífica i amb total normalitat en el marc d'una jornada lògicament reivindicativa, i va finalitzar davant de la Delegació de Govern del carrer de Mallorca, on Emilio Ablanedo, subdelegat del Govern, va rebre una representació del sector del taxi metropolità.

Mercedes Vidal, presidenta de l'IMET, va expressar tot el seu suport a la mobilització del sector en una entrevista al programa Bàsics de Betevé on va subratllar que "sota l'epígraf de l'economia col·laborativa s'estan plantejant diverses empreses que no ho són i el que venen a fer és liberalitzar un sector perfectament regularitzat". En la mateixa entrevista va subratllar també que, com a Ajuntament, posaran totes les eines jurídiques que es tinguin a l'abast, per evitar la liberalització d'aquest sector: "Ja s'ha vist", va dir, "què passa quan altres sectors del transport es liberalitzen: les condicions laborals empitjoren i augmenta la precarietat". I va subratllar: "a d'altres ciutats on hi ha aquests tipus d'empreses en funcionament, hi ha més cotxes al carrer, com passa a Nova York, on no només ha disminuït el nombre de taxis, sinó que també s'ha incrementat el nombre de cotxes al carrer". "Això", va emfatitzar, "va en contra de les mesures de mobilitat que nosaltres estem aplicant perquè necessitem una ciutat amb menys cotxes".