Els taxistes també hauran de respectar les zones de baixes emissions els dies d'episodis de contaminació a l'àrea metropolitana de Barcelona

| Tema: Medio ambiente y sostenibilidad

A partir de l'1 de desembre

Zona baixes emissions_2
A partir de l'1 de desembre de 2017, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona han acordat que, els dies que hi hagi episodis d'alta contaminació per gasos NO2 (Diòxid de Nitrògen) decretats per la Generalitat de Catalunya, s'activarà una zona de baixes emissions de l'àmbit Rondes de Barcelona on els vehicles més contaminants no podran circular.

Es decreten, de mitjana, al voltant de 2 o 3 dies a l'any com a dies d'episodis de contaminació, I a Barcelona se n'informa a través dels canals municipals i, al taxi en particular , a través de l'aplicació TAXI AL DIA

La zona de baixes emissions de l'àmbit rondes de Barcelona inclou tot el municipi de Barcelona (excepte la Zona Franca-polígon industrial i el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes), els municipis de Sant Adrià de Besòs i l'Hospitalet de Llobregat i part dels municipis d'Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Les restriccions de circulació en cas d'episodi de contaminació tindran lloc de 07:00 h a 20:00 h de dilluns a divendres.

D'altra banda, a partir de l'1 de gener de 2020 s'ha acordat que els vehicles afectats ja no podran circular en la zona de baixes emissions de l'àmbit Rondes de Barcelona, independentment que hi hagi contaminació o no.

A l'àrea metropolitana de Barcelona hi ha 286 taxis que es veuran afectats per aquesta mesura. Són tots aquells amb combustible dièsel, que van ser matriculats abans del 2006, o amb combustible de benzina, matriculats abans del 2000, i no disposen del distintiu atorgat per la Dirección General de Tráfico (DGT). Per tant, tots aquests taxistes no podran circular per la zona de baixes emissions de l'àmbit de les Rondes de Barcelona quan es decreti episodi d'alta contaminació per gasos NO2 (de dilluns a divendres, de 07.00 a 20.00 h) i hauran de preveure que, a partir de l'1 de gener de 2020, ja no ho podran fer de forma permanent.
Per a més informació, aclariment o dubte,  podeu trucar a l'IMET (imetinfo@amb.cat)

Enlaces relacionados