Notas de prensa

El TAXI METROPOLITÀ renovarà els seus representants davant de l'AMB en una consulta digital que se celebrarà el dilluns 1 de març

| Tema: Taxi

És la primera vegada que es convoca els taxistes a una consulta digital

El dilluns 1 de març, l'Institut Metropolità del Taxi organitza la consulta del sector del taxi, que  habitualment es fa cada quatre anys, per tal de renovar els representants d'associacions professionals i sindicals davant l'IMET, en el marc de la Taula Tècnica del Taxi. La darrera consulta va tenir lloc l'any 2016.

A causa de la situació sanitària actual, per primera vegada la consulta es farà en format digital. La plataforma de votació per a aquesta consulta l'ha desenvolupada l'empresa Scytl – Election Technologies, que té molta experiència i una llarga trajectòria en l'organització de convocatòries electorals digitals. Els taxistes autònoms i les empreses del sector que hi participin podran accedir a la plataforma de votació amb el seu número de la llicència i amb el DNI o NIF en el cas dels autònoms, i el NIE quan es tracti d'empreses. La votació tindrà lloc entre les 9.00 h i les 20.00 h. El sistema de votació digital és fàcil de seguir fins a l'emissió del vot digital.

Hi ha tres organitzacions que es presenten a aquesta consulta com a candidates per representar els taxistes autònoms: l'Agrupació Taxi Companys (ATC), l'Asociación Profesional Élite Taxi Barcelona i el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC). Les candidates per representar les empreses són: l'Asociación Barcelonesa de Empresarios y Autopatronos Taxistas (ABEAT) i l'Asociación Empresarial del Taxi (AET).

Els resultats provisionals se sabran quan finalitzi la jornada electoral. Per a la presidenta de l'IMET, Rosa Alarcón, "aquesta consulta és molt important perquè, a causa de la situació sanitària, per primera vegada serà digital i perquè té lloc en un dels moments més difícils per al col·lectiu a causa de la forta baixada de la demanda de taxis".  La presidenta remarca que "la Taula Tècnica que surti d'aquesta consulta  tindrà nous reptes i haurà de treballar conjuntament amb l'Administració per avançar en la digitalització del sector, en la millora de la demanda, i en l'adaptació de la reglamentació del taxi a la nova realitat que imposa la situació sanitària actual". Finalment fa una crida a la participació dels taxistes perquè la seva veu és important per perfilar el futur del sector de manera conjunta.

Adjuntem l'enllaç del vídeo on s'explica el procés de votació que haurà de seguir cada taxista: