Notas de prensa

Un 46,52% de les llicències del cens ha participat avui en la 1a Consulta digital del Taxi Metropolità per renovar la representativitat del sector davant de l'IMET

| Tema: Normativa

La jornada electoral ha transcorregut amb normalitat.

A les 20:00 s'ha finalitzat la Consulta al sector del taxi de l'AMB 2021, que s'ha portat a terme avui, 1 de març, per primera vegada de manera digital. Aquesta consulta renova les associacions que els propers quatre anys formaran part de la Taula Tècnica del Taxi (TTT) per tractar els temes d'interès per al sector i de manera no vinculant amb l'Institut Metropolità del Taxi (IMET).

L'associació més votada en representació de les persones físiques titulars d'una o dues llicències de taxi ha estat l'Associación Profesional Élite Taxi Barcelona amb 1.747 vots (57,13%). El grup de les persones físiques de tres o més llicències i persones jurídiques s'ha decantat per l'Asociación Empresarial del Taxi, amb 395 vots (79,64%).

La Consulta ha tingut una participació 46,52% de les llicències del cens. La jornada, que s'ha iniciat a les 09.00h. del matí, ha transcorregut amb normalitat. Les incidències han estat més aviat relacionades amb què alguns titulars de llicència no havien comunicat les seves dades personals (correu electrònic i telèfon mòbil) abans del 15 de febrer de 2021, data determinada per la Normativa que regula la consulta.

La Junta electoral, que ha vetllat pel correcte desenvolupament de la jornada, s'ha constituït a les 07:00 h del matí a la seu de l'IMET. El procés de la votació i la logística corresponent ha estat a càrrec de l'empresa Scytl – Election Technologies.

La presidenta de l'IMET, Rosa Alarcón, ha manifestat que és una bona notícia que, en condicions tan especials, el 46,52% de les llicències del cens ha exercit el seu dret a vot. "Als representants que formin la nova Taula Tècnica", ha afegit, "els vull felicitar i fer-los una crida a treballar de valent plegats per a la modernitat del Taxi". "Tenim molta feina a fer", ha emfatitzat. Rosa Alarcón ha agraït també l'esforç de tot l'equip de l'IMET per fer-ho possible, habilitant el vot electrònic".

Persones físiques titulars d'una o dues llicències de taxi 


Del recompte de les dades corresponents a la votació de les persones físiques titulars d'una o dues llicències de taxi de la Consulta del taxi celebrada l'1 de març de 2021 s'extreu el resultat següent:

 

 

 

Total vots emesos     3.058

 

 

 

 

    Núm. vots %
Logo
Agrupació Taxi Companys (ATC)  536  17,53
Asociación Profesional Elite Taxi Barcelona
Asociación Profesional Elite Taxi Barcelona (AET)  1.747  57,13
Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC)
 
 Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) 679 22,20

 

 

 

Vots en blanc 

 96

 3,14

 

 


Persones jurídiques i persones físiques titulars de tres o més llicències de taxi


Del recompte de les dades corresponents a la votació de les persones jurídiques i físiques titulars de tres o més llicències de taxi de la consulta del taxi celebrada l'1 de març de 2021 s'extreu el resultat següent:

 

Total vots emesos 

  496

 

 

    Núm. vots  %
Logo
Asociación Barcelonesa de Empresarios y Auto-patronos Taxistes (ABEAT) 97 19,56
Asociación Empresarial del Taxi (AET)
Asociación Empresarial del Taxi  395 79,64

 

 

 

Vots en blanc 

 4

 0,80