Llum verda a la tarifa de preu tancat

| Tema: Normativa

Entrarà en vigor a partir del 8 de juny

Tarifes tancades



La Comissió de preus de la Generalitat de Catalunya va aprovar el divendres 24 de maig la Tarifa de preu tancat que, a partir del 8 de juny, s'incorpora al sistema tarifari actual del servei de taxi. Aquesta aprovació arriba després que el Consell Metropolità de l'AMB li donés llum verda en el ple del 30 d'abril passat.

La nova Tarifa de preu tancat es podrà contractar únicament mitjançant les aplicacions (apps) de les empreses de mediació del servei del taxi. Amb aquesta iniciativa, l'IMET posa a disposició dels ciutadans i de les ciutadanes l'alternativa de conèixer a través del dispositiu mòbil, en el moment de la demanda d'un servei, el preu que pagarà pel trajecte que vulgui realitzar.

La Tarifa de preu tancat està basada en una baixada de bandera i en un preu per quilòmetre recorregut, que integra el component de temps i de distància de la tarifació de les carreres amb taxímetre, inclosos els suplements. L'import de la tarifa és el resultat de l'aplicació dels preus vigents al servei de taxi aquest any.

La nova tarifa serà de lliure elecció per part de l'usuari del servei, el qual podrà optar sempre pel preu tancat o bé decantar-se per fer el trajecte amb taxímetre. Per saber el preu tancat del seu trajecte, el client haurà de marcar l'origen i la destinació del viatge en l'aplicació del taxi que sigui de la seva preferència i, naturalment, la tingui instal·lada en el dispositiu mòbil.

L'IMET posa en marxa aquesta nova iniciativa amb l'objectiu de donar resposta a les demandes de taxi associades avui a les noves tecnologies, així com per incentivar les empreses intermediàries del servei de taxi que ja fan ús d'aplicacions(apps). Amb aquest nou pas, també es vol aconseguir més transparència al sistema tarifari i, especialment, donar a l'usuari la possibilitat de conèixer de forma anticipada l'import que pagarà en finalitzar el seu trajecte amb taxi.